CEO-ul TikTok demisionează din funcție și trece la un alt rol. Cine îi va lua locul

20 Mai 2021, 17:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 17:10 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Zhang Yiming, cofondator al ByteDance, va demisiona din funcția de CEO și va trece la un nou rol, a declarat compania joi, scrie CNBC.

Un alt cofondator, Liang Rubo, care în prezent este șeful resurselor umane, va prelua funcția de CEO al ByteDance la nivel global, iar Zhang va trece la un rol cheie de strategie la sfârșitul anului 2021.

„Există încă multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim și cred că altcineva poate conduce mai bine progresul prin domenii precum gestionarea zilnică îmbunătățită. Adevărul este că îmi lipsesc unele dintre abilitățile care fac un manager ideal ”, a spus Zhang într-o notă către angajați.

„Sunt mai interesat să analizez principiile organizaționale și de piață și să folosesc aceste teorii pentru a reduce și mai mult munca de management, decât să gestionăm de fapt oamenii. În mod similar, nu sunt foarte social, prefer activități solitare, cum ar fi să fiu online, să citesc, să ascult muzică și să visez cu ochii deschiși despre ceea ce poate fi posibil ”, a spus el.

ByteDance a spus că Zhang și Liang „vor lucra cot la cot în următoarele șase luni pentru a asigura cea mai lină tranziție posibilă”.

Măsura vine după nouă luni tumultuoase pentru ByteDance după ce administrația fostului președinte Donald Trump a fost numită o amenințare la adresa securității naționale în august anul trecut și a ordonat să-și cedeze afacerea TikTok din SUA.

TikTok este aplicația scurt-video foarte populară a lui ByteDance.

În februarie, Wall Street Journal a raportat că un acord de vânzare a TiKTok către Oracle și Walmart a fost suspendat pe termen nelimitat.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Sept. 2021, 14:59 // Actual //  Lupu Eduard

Potențialele surse de risc pentru venit, pe care le-au punctat moldovenii, vizează majorarea prețurilor la produse alimentare și a celor pentru serviciile comunale, arată datele unui sondaj efectuat de Banca Națională a Moldovei.

Alte aspecte care au trezit respondenților îngrijorări se referă la pandemie, migrație și școlarizare.

Anticipările privind evoluția salariului nu sunt nici ele optimiste, aproximativ jumate din respondenți consideră că acesta nu se va majora. În același timp, 60 la sută din respondenți anticipează o creștere a cheltuielilor de bază.

Gradul de economisire este foarte scăzut, astfel 75 la sută din respondenți declară că cheltuie aproape integral venitul obținut sau chiar mai mult. În cazul pierderii principalei surse de venit, 60 la sută din respondenți își vor putea acoperi cheltuielile indispensabile pentru mai puțin de o lună. Majoritatea respondenților care reușesc să economisească (66 la sută) preferă să își păstreze economiile în numerar și numai 34 la sută într-un cont curent la bancă.

Doar 27 la sută din respondenți au apelat la surse de finanțare de la instituții de creditare, cel mai utilizat instrument fiind creditul de consum (Figura 1.5.9). În următoarea perioadă, doar 4 la sută din respondenți se declară interesați de a apela la un credit/împrumut.

Imobilul, cea mai sigură investiție

Cel mai atractiv instrument de investire, conform opiniei respondenților sondajului, este imobilul (41 la sută). Acesta este urmat, la o distanță mare, de business (7 la sută, răspunsul respondenților), depozite / fonduri de investire sau pensii / metale prețioase sau obiecte de artă au acumulat câte 5 la sută din voturile respondenților.

Pentru jumătate din respondenți creditele/împrumuturile contractate reprezintă o povară suportabilă. Totodată, 25 la sută din respondenți declară că s-au confruntat cu situația când nu au reușit achitarea în termen a plăților aferente creditului.

Sondajul cu privire la comportamentul financiar al populației a fost realizat de Banca Națională a Moldovei în anul 2020 pe un eșantion de 1005 persoane.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală