CEO-ul TikTok demisionează din funcție și trece la un alt rol. Cine îi va lua locul

20 Mai 2021, 17:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 17:10 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Zhang Yiming, cofondator al ByteDance, va demisiona din funcția de CEO și va trece la un nou rol, a declarat compania joi, scrie CNBC.

Un alt cofondator, Liang Rubo, care în prezent este șeful resurselor umane, va prelua funcția de CEO al ByteDance la nivel global, iar Zhang va trece la un rol cheie de strategie la sfârșitul anului 2021.

„Există încă multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim și cred că altcineva poate conduce mai bine progresul prin domenii precum gestionarea zilnică îmbunătățită. Adevărul este că îmi lipsesc unele dintre abilitățile care fac un manager ideal ”, a spus Zhang într-o notă către angajați.

„Sunt mai interesat să analizez principiile organizaționale și de piață și să folosesc aceste teorii pentru a reduce și mai mult munca de management, decât să gestionăm de fapt oamenii. În mod similar, nu sunt foarte social, prefer activități solitare, cum ar fi să fiu online, să citesc, să ascult muzică și să visez cu ochii deschiși despre ceea ce poate fi posibil ”, a spus el.

ByteDance a spus că Zhang și Liang „vor lucra cot la cot în următoarele șase luni pentru a asigura cea mai lină tranziție posibilă”.

Măsura vine după nouă luni tumultuoase pentru ByteDance după ce administrația fostului președinte Donald Trump a fost numită o amenințare la adresa securității naționale în august anul trecut și a ordonat să-și cedeze afacerea TikTok din SUA.

TikTok este aplicația scurt-video foarte populară a lui ByteDance.

În februarie, Wall Street Journal a raportat că un acord de vânzare a TiKTok către Oracle și Walmart a fost suspendat pe termen nelimitat.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 12:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
23 Iun. 2021, 12:04 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

În aceste zile producătorii autohtoni au început recoltarea zmeurei. Fiind abia la început de campanie, aceștia spun că așteaptă recolte mai bune decât anul trecut, scrie Agrobiznes.

Totuși, și în cazul zmeurei ploile constituie un factor important în reușita recoltării.

Ploile înregistrate la începutul sezonului au favorizat restabilirea plantelor după un an secetos, însă transportabilitatea fructelor este pusă la îndoială tot din cauza precipitațiilor.

Prețul angro de comercializare a zmeurei este de 35-45 de lei per kilogram, în funcție de zonă.

Producătorii speră că situația ce ține de precipitații se va ameliora, iar aceștia vor putea realiza recoltarea fără pierderi.