Cheia digitală a noului Mustang Mach-E – cea mai bună caracteristică de mașină nouă din ultimii ani. Cum funcționează

20 Mai 2021, 16:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 16:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ford Mustang Mach-E are o mulțime de caracteristici interesante și utile. De la designul superb la trapa imensă până la gama complet electrică de 305 de mile, Mach-E este o forță tehnologică – chiar dacă puriștii Mustang se plâng că nu este un adevărat Mustang.

Mustang sau nu, Mach-E este o fiară plină de tehnologie. Funcție de conectare și încărcare permite șoferilor să ajungă la o stație de încărcare Electrify America și să conecteze un încărcător și să se îndepărteze fără să fie nevoie să deschidă o aplicație sau să atingă un singur ecran.

Tasta digitală a Mach-E bifează ambele cutii, fiind în același timp incredibil de inteligentă. Nu este o implementare a cheii digitale cu bandă ultra-largă sau ceva nou și de ultimă generație – acestea sunt încă puțin distanțate – dar în testele din această săptămână, telefonul cu Bluetooth, ca setare a cheii, este fiabil și este simplu de utilizat. Și există chiar și un plan de rezervă inteligent dacă telefonul tău moare.

Iată cum funcționează:

După ce ați făcut pașii necesari, cum ar fi cumpărarea unui Ford Mustang Mach-E și achiziționarea unui smartphone, descărcați aplicația FordPass din magazinele de aplicații Apple sau Google Play.
Apoi, când stați în Mach-E cu mașina pornită, un buton „Configurare telefon ca tastă” va apărea pe ecranul FordPass de pe telefon. După o serie de solicitări directe, telefonul dvs. se va conecta la mașină prin Bluetooth și veți fi oprit.

Mașina recunoaște automat telefonul când te îndrepți spre ea, la fel ca și cum ai avea cheia. Luminile se aprind și butonul de deschidere a ușii (care arată un pic ca un buton de acasă al iPhone-ului vechi de la școală) lucește.

Apăsați butonul și ușa se deschide. Apoi, odată ce pășiți înăuntru, o apăsare rapidă a butonului start / stop și mașina prinde viață. Nu există nicio indicație că nu ai o cheie la tine și experiența este complet fără probleme.

Dar dacă telefonul tău moare?

Aproape fiecare Ford și Lincoln vândut în ultimele decenii a avut o caracteristică numită tastatură SecuriCode, iar proprietarii o adoră. Este o serie de cinci butoane rezistente la intemperii de pe ușa șoferului, care permit proprietarilor să introducă un cod și să deblocheze mașinile fără cheie.

Printre altele, este la îndemână să permiți oamenilor să-și închidă mașinile în timp ce practică sporturi de acțiune, cum ar fi înotul, drumețiile sau mersul pe bicicletă, fără a-ți face griji că își pierd cheile sau că nu sunt blocați în mașină. De asemenea, vă permite să vă blocați mașina în timp ce funcționează, evitând spectacolul jenant de a vă fi furat mașina, deoarece ați vrut căldura să curgă în timp ce ați mers la Starbucks.

Dacă telefonul tău moare, evident, conexiunea Bluetooth la mașină nu va fi posibilă. Puteți însă să introduceți codul SecuriCode prestabilit (tastatura este rezistentă la intemperii și chiar funcționează prin mănuși, dacă sunt suficient de subțiri) și mașina se deblochează imediat.

Dar, desigur, nu va începe deoarece nu aveți o cheie:

Dar și Ford s-a gândit la asta. Dacă atingeți ecranul vertical uriaș cu ecran tactil de 15,5 inci montat frontal și central în centrul liniei, apare un ecran care vă cere să introduceți o parolă de rezervă pe care ați configurat-o în timpul configurării inițiale a telefonului ca cheie caracteristică.

Nici nu este un simplu PIN din patru cifre. Este disponibilă o tastatură alfanumerică completă, deci nu este atât de ușor pentru cineva să ghicească cum să pornească mașina și să plece cu ea.


Dacă introduceți corect parola, mașina se gândește puțin înainte de a afișa un mesaj vesel „Parolă acceptată” și care vă permite să apăsați butonul de frână și de pornire pentru a porni mașina ca în mod normal. Nu există nici o degradare a experienței. Pornirea vehiculului cu codul de acces, la fel ca și cu opțiunea cheie pentru smartphone, este identică cu utilizarea cheii standard.

Nu este cel mai convenabil mod de a porni vehiculul, cu siguranță, dar adaugă mai puțin de un minut procesului, atâta timp cât sunteți la îndemână cu o tastatură în stil QWERTY pe ecran.

Ori de câte ori cineva folosește funcția de parolă pentru a porni mașina, aceasta trimite o notificare prin intermediul aplicației FordPass, ca nu cumva adolescentul dvs. să încerce să folosească această funcție pentru a se strecura fără să știți.

Datorită soluțiilor de plată digitală, cum ar fi Apple Pay și licențele de conducere mobile, destul de curând, nu va trebui să port un portofel. Și datorită cheilor Ford și digitale, nu va trebui să ai un fob pentru a intra în mașină.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.