Sfaturile unui bărbat de 28 de ani care l-au ajutat pe el și pe familia sa să devină milionari. Aplică-le și tu

20 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 17:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alfred Nickson a devenit milionar la vârsta de 25 de ani, el și-a dedicat cariera sa educării a mii de afro-americani despre construirea bogăției. Tânărul, acum în vârstă de 28 de ani se împărtășeț-te cu sfaturile care l-au ajutat pe el să devină milionar.

Acum, expertul financiar în vârstă de 28 de ani a îndrumat peste 100 de câștigători de șase cifre și și-a pensionat mama.

„Oriunde v-ați afla, fiți dispuși să loviți liliacul”, spune Nickson în timpul unui interviu cu Black Enterprise.

Nickson a început să exploreze afaceri la domiciliu la scurt timp după liceu. Tânărul antreprenor a câștigat în total 1500 USD în primii trei ani de antreprenoriat. În ciuda lipsei sale de fonduri și a oamenilor care i-au spus să ia în considerare obținerea unui „loc de muncă real” și să meargă la școală, el a continuat.

În timpul celui de-al patrulea an de activitate, Nickson a câștigat primele sale șase cifre prin valorificarea pasiunii sale pentru alfabetizarea financiară. Câțiva ani mai târziu, Nickson a atins cifra de milioane de dolari.
Pentru oricine dorește să se plaseze într-o poziție financiară mai bună anul acesta, Nickson îi încurajează pe oameni să iasă în afara boxei și să facă aceste trei lucruri.

1. Treceți de la bunăstare la avere începând cu active

Cunoașterea este putere. Când știi unde stai din punct de vedere financiar, poți identifica exact câți bani ai nevoie pentru a ajunge unde vrei să ajungi.

Nickson sugerează crearea unei liste cu tot ce dețineți. Această listă reprezintă activele dvs.

„Acestea pot fi articole tangibile, cum ar fi un vehicul sau bijuterii pentru acțiuni, obligațiuni sau poliță de asigurare a vieții”, spune Nickson într-un e-mail. „Chiar și o pereche de cercei de aur pot fi adăugați activelor dvs. și este mai bună decât deloc active.”

În fiecare lună, Nickson se întâlnește cu echipa sa pentru a obține o imagine mai bună a valorii sale nete. Acest număr reprezintă cât dețineți (active) minus cât datorați (datorii). Este numărul magic pe care îl folosesc indivizii bogați pentru a-și evalua starea financiară. Nickson sugerează, de asemenea, să aveți o strategie fiscală bună, astfel încât să puteți economisi mai mult din banii câștigați.

2. Înscrieți-vă pentru asigurarea de viață

După ce a văzut atât de mulți oameni din comunitatea sa care se bazează pe GoFundMe, Nickson a decis să educe mai mulți oameni despre asigurările de viață.

„Cine are nevoie de o poliță de asigurare a vieții? Toata lumea.”

Asigurarea de viață nu ar trebui să se limiteze la prestații de deces. Poate fi folosit și ca strategie de consolidare a bogăției.

„Alegeți între asigurarea de viață întreagă sau pe termen lung”, spune Nickson. „Durata de viață are mai multă valoare și, în general, costă mai puțin lunar. Ambele le vor da celor dragi până la milioane de dolari când vei muri ”.

Pe lângă asigurările de viață, Nickson spune că testamentele și încredințele ar trebui să facă parte, de asemenea, din planul dvs. financiar.

3. Câștigă bani în plus pentru a trece de la bunăstare la avere

Nickson recomandă începerea unei afaceri de acasă, deoarece infrastructura este deja acolo. El spune că barierele la intrare sunt scăzute și oricine poate începe cu doar câteva sute de dolari. Cea mai bună parte este că puteți începe să câștigați bani imediat. Verificarea stimulului dvs. vă poate ajuta să începeți.

În primul său an, Nickson a atins nivelul de șase cifre. În al doilea an, a ajuns la peste jumătate de milion de dolari. În al treilea an în domeniul financiar, a câștigat primul său milion de dolari.

Cum începeți drumul către o afacere de acasă? Identifică ceea ce te pasionează.

„Când ești pasionat de ceva, îți pui totul în el”, spune Nickson.

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:20 // Actual //  Lupu Eduard

Daunele economice cauzate de oprirea fluxurilor de gaze ruseşti se adună rapid în Europa şi riscă să eclipseze în cele din urmă impactul crizei financiare globale din 2009, scrie Bloomberg.

Bazându-se pe un model al pieţei şi economiei energetice europene, Bloomberg Economics proiectează o contracţie de 1% a produsului intern brut, scăderea începând cu al patrulea trimestru. Dacă lunile următoare vor găzdui o iarnă aspră, iar cei 27 de membri ai Uniunii Europene nu reuşesc să împartă eficient rezervele limitate de combustibil, contracţia ar putea ajunge până la 5%.

Criza este aproape la fel de severă ca recesiunea din 2009. Şi chiar dacă această soartă încă poate fi evitată, economia zonei euro este încă pe cale să-şi petreacă anul 2023 suferind a treia cea mai mare contracţie de la al Doilea Război Mondial, Germania fiind printre cele mai afectate state de pe continent.

„Europa se îndreaptă foarte clar către o recesiune destul de profundă”, a declarat Maurice Obstfeld, un fost economist-şef la FMI, care este acum membru senior la Institutul Peterson pentru Economie Internaţională din Washington.

Perspectivele sumbre împing guvernele, la şapte luni de la izbucnirea războiului în Ucraina, să pompeze miliarde de euro în gospodăriile afectate, în acelaşi timp în care sunt nevoite să intervină financiar pentru a salva companiile lovite de criză, impunând, totodată, o serie de restricţii energetice pentru a amortiza şocurile economice. Şi acele eforturi de salvare ar putea să nu fie încă insuficiente.

Contribuind la presiunea asupra companiilor şi consumatorilor, Banca Centrală Europeană strânge, de asemenea, economia, deoarece noua sa concentrare asupra inflaţiei în creştere determină cea mai rapidă creştere a ratelor dobânzilor din istoria sa. Preşedintele BCE, Christine Lagarde, a declarat luni că se aşteaptă ca factorii de decizie să ridice costurile împrumuturilor la următoarele reuniuni. Comercianţii sunt de părere că Banca Centrală va impune o creştere de 75 de puncte de bază la următoarea reuniune de politică monetară din 27 octombrie.

„Perspectivele se întunecă”, a spus Lagarde parlamentarilor UE la Bruxelles. „Ne aşteptăm ca activitatea să încetinească considerabil în trimestrele următoare.”
Cu toate acestea, oficialii europeni continuă să facă eforturi substanţiale pentru a evita coşmarul economic de la orizont. Potrivit Bloomberg NEF, eforturile Europei de a cumpăra gaz natural lichefiat ar putea compensa lipsa gazelor ruseşti pentru iarna de anul acesta.

Regiunea ar putea importa cu aproape 40% mai mult GNL în iarna viitoare decât în anul precedent, în timp ce vara viitoare ar putea creşte achiziţiile cu aproximativ 14% pentru a reconstrui stocurile pierdute, a spus BNEF într-un raport publicat marţi. Pe lângă distrugerea cererii din cauza preţurilor mai mari la energie, aceste transporturi sunt suficiente pentru a acoperi oprirea completă a livrărilor ruseşti de la 1 octombrie, se arată în comunicat.

Pentru a obţine combustibil suplimentar, cumpărătorii europeni vor trebui să cumpere cu 90% mai mult GNL decât au asigurat prin contracte pe termen lung, sporind şi mai mult concurenţa cu Asia. Acest lucru va sprijini preţurile globale ale gazelor care au crescut de când Europa a încercat să-şi reducă dependenţa de Rusia, după ce marele furnizor a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Totuşi, instabilitatea preţurilor la gaze continuă să fie o realitate semnificativ periculoasă. Gazele naturale europene au avansat după patru zile de pierderi, deoarece problemele raportate la conducta Nord Stream, închisă în prezent, au sporit incertitudinea cu privire la viitoarea aprovizionare rusească.

Contractele futures de referinţă au crescut cu până la 6,4%, după ce au scăzut la un minim de două luni la începutul acestei săptămâni. Luni seara, Nord Stream a raportat o cădere de presiune pe ambele şiruri ale conductei şi a declarat că investighează incidentul. Deşi închiderea legăturii nu are niciun impact asupra proviziilor, problema în cauză creşte periculos nervozitatea pe piaţă.

Nord Stream, conducta care circulă sub Marea Baltică, a livrat anul trecut aproape 40% din gazul Rusiei către Europa. Dar Gazprom PJSC a redus fluxurile pe acea rută în mai multe etape începând din iunie, invocând o serie de probleme tehnice, înainte de a opri complet livrările. Nord Stream 2, care trece aproape de prima conductă, a fost construită şi umplută cu gaz anul trecut, dar nu a livrat niciodată combustibil în Europa, pe fondul distanţei dintre Kremlin şi Occident.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău