Ce ziceți de un Lamborghini electric? Compania a prezentat un program de transformare, cuprins din 3 faze

18 Mai 2021, 15:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 15:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Producătorul italian de supercaruri Lamborghini a anunțat marți că va lansa o mașină complet electrică în a doua jumătate a deceniului.

Prezentând un program de transformare, Lamborghini, deținută de firma germană Volkswagen, a prezentat „o foaie de parcurs către decarbonizarea viitoarelor modele Lamborghini și a site-ului Sant’Agata Bolognese”, sediul central al fabricii sale din Italia, scrie CNBC.

Acesta a declarat că următorii 10 ani vor avea loc tranziția companiei către producerea de modele hibride înainte de a lansa o mașină complet electrică în a doua jumătate a anilor 2020.

Foaia de parcurs a Lamborghini cuprinde trei faze; prima dintre care, pentru 2021 și 2022, vede compania să rămână concentrată pe modelele de motoare cu ardere, cu două mașini noi în gama de modele V12 care urmează să fie anunțate anul acesta.
A doua fază ar reflecta o „tranziție hibridă” care va avea loc până la sfârșitul anului 2024.

„În 2023 Lamborghini va lansa prima sa mașină de serie hibridă și până la sfârșitul anului 2024 întreaga gamă va fi electrificată”, a spus compania.

„Performanța și experiența autentică de conducere Lamborghini vor rămâne în centrul atenției inginerilor și tehnicienilor companiei în dezvoltarea de noi tehnologii, iar aplicarea materialelor ușoare din fibră de carbon va fi crucială pentru compensarea greutății datorită electrificării. Obiectivul intern al companiei pentru această fază este reducerea emisiilor de CO2 ale produsului cu 50% până la începutul anului 2025 “, a adăugat acesta.

Tranziția hibridă ar implica ceea ce a numit „investiție fără precedent”, cu peste 1,5 miliarde de euro (1,83 miliarde de dolari) alocați pe parcursul a patru ani, cea mai mare investiție din istoria Lamborghini și una despre care a spus că va avea loc în timpul „unei perioade de transformare profundă care este afectând întreaga industrie auto. ”
Cea de-a treia și ultima sa fază ar urma ca Lamborghini să lanseze primul său Lamborghini complet electric în a doua jumătate a deceniului.

Planul unui model complet electric pare să fie puțin în spatele foii de parcurs a rivalului Ferrari. Președintele Ferrari, John Elkann, a declarat că producătorul său italian de supercaruri va dezvălui primul său vehicul electric cu baterie în 2025.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.