Ce ziceți de un Lamborghini electric? Compania a prezentat un program de transformare, cuprins din 3 faze

18 Mai 2021, 15:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 15:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Producătorul italian de supercaruri Lamborghini a anunțat marți că va lansa o mașină complet electrică în a doua jumătate a deceniului.

Prezentând un program de transformare, Lamborghini, deținută de firma germană Volkswagen, a prezentat „o foaie de parcurs către decarbonizarea viitoarelor modele Lamborghini și a site-ului Sant’Agata Bolognese”, sediul central al fabricii sale din Italia, scrie CNBC.

Acesta a declarat că următorii 10 ani vor avea loc tranziția companiei către producerea de modele hibride înainte de a lansa o mașină complet electrică în a doua jumătate a anilor 2020.

Foaia de parcurs a Lamborghini cuprinde trei faze; prima dintre care, pentru 2021 și 2022, vede compania să rămână concentrată pe modelele de motoare cu ardere, cu două mașini noi în gama de modele V12 care urmează să fie anunțate anul acesta.
A doua fază ar reflecta o „tranziție hibridă” care va avea loc până la sfârșitul anului 2024.

„În 2023 Lamborghini va lansa prima sa mașină de serie hibridă și până la sfârșitul anului 2024 întreaga gamă va fi electrificată”, a spus compania.

„Performanța și experiența autentică de conducere Lamborghini vor rămâne în centrul atenției inginerilor și tehnicienilor companiei în dezvoltarea de noi tehnologii, iar aplicarea materialelor ușoare din fibră de carbon va fi crucială pentru compensarea greutății datorită electrificării. Obiectivul intern al companiei pentru această fază este reducerea emisiilor de CO2 ale produsului cu 50% până la începutul anului 2025 “, a adăugat acesta.

Tranziția hibridă ar implica ceea ce a numit „investiție fără precedent”, cu peste 1,5 miliarde de euro (1,83 miliarde de dolari) alocați pe parcursul a patru ani, cea mai mare investiție din istoria Lamborghini și una despre care a spus că va avea loc în timpul „unei perioade de transformare profundă care este afectând întreaga industrie auto. ”
Cea de-a treia și ultima sa fază ar urma ca Lamborghini să lanseze primul său Lamborghini complet electric în a doua jumătate a deceniului.

Planul unui model complet electric pare să fie puțin în spatele foii de parcurs a rivalului Ferrari. Președintele Ferrari, John Elkann, a declarat că producătorul său italian de supercaruri va dezvălui primul său vehicul electric cu baterie în 2025.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 10:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 10:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Piața artei nu înseamnă doar a vizita câteva expoziții, de a vedea câteva tablouri sau sculpturi, ci este și un sector economic plin de oportunități de business.

WallStreet.ro a vorbit cu Ioana Ciocan, directoarea și inițiatoarea Art Safari, care organizează unele dintre cele mai importante expoziții și evenimente de artă de la noi. Astfel, s-a aflat că această industrie poate genera bani frumoși, dacă ești atent la unele aspecte, mai ales că în ultimii ani au apărut unele schimbări.

Potrivit directoarei Art Safari, în prezent, oamenii sunt mai conectați decât oricând la lumea artei, grație expansiunii social media și a mijloacelor de comunicare online.

Cumpărarea de artă online, din oricare colț al lumii, a devenit posibilă. Motivațiile cumpărării de artă pe timp de pandemie sunt de la pasiune până la investiții pe termen lung. Arta poate reprezenta o afacere de succes. O afacere foarte bine structurată, care depinde de experiența, preferințele, gusturile celor implicați. Piața de artă e la fel ca oricare alta, dar are o particularitate – mizează pe opere, pe lucrări de artă. Finalitatea este aceeași: profitul”, a explicat Ioana Ciocan pentru WallStreet.ro.

Directoarea Art Safari a mai spus că arta poate fi profitabilă chiar și într-o țară precum România, dar trebuie să fii atent.

Arta poate fi un business foarte bun, dacă îți alegi un consilier bun, spune Ioana Ciocan.

„Arta se cumpără în primul rând cu inima. Colecționarii creează legături imediate cu o operă. Investiția în artă poate fi extrem de profitabilă în România, mai ales dacă știi ce și cum să alegi de aceea este bine să fii informat, să apelezi la un consultat de artă. Să vizitezi cât mai multe expoziții, muzee.

Așadar, dacă ai bani să investești în artă trebuie să:

  • cunoști preferințele, gusturile celor implicați într-o tranzacție;
  • să fii informat în legătură cu operele de artă, cu numele artiștilor vandabili și populari;
  • să vizitezi cât mai multe expoziții și muzee;
  • nu în ultimul rând, să-ți găsești și un consultat de artă.

Orice este de vânzare, iar cumpărătorii se găsesc în toate categoriile

Ioana Ciocan spune că în artă orice este de vânzare, operele de artă putând lua multe forme, iar prețurile variază în funcție de renumele artistului.

E vandabil orice își dorește clientul. Poate fi grafică, sculptură, tablouri. Cel mai scump tablou vândut vreodată în România la o licitație este tabloul «Țărăncuță cu basma albă» al lui Nicolae Grigorescu. Suma? 340.000 de euro.

Opera a fost expusă și la Aeroportul Internațional Henri Coandă în cadrul Art Safari Aeroport Museum. O lucrare record ca aceasta reprezintă o investiție sigură, ea se vinde oricând la licitație în România sau în străinătate”, ne-a mai spus Ioana Ciocan.

Potrivit Ioanei Ciocan, clienții sunt din diferite domenii.

„Clienții de artă și investitorii provin din toate categoriile: de la studenți care sunt îndrăgostiți de artă până la bănci, iar sumele investite variază de la 100 euro până la 1 milion de euro sau recordul mondial Salvator Mundi DaVinci 450 milioane de euro”, a mai spus inițiatoarea Art Safari.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală