Cine este adevăratul lider al Rusiei. Putin a aflat de la televizor

06 Ian. 2023, 04:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Ian. 2023, 04:40 // Actual //  Lupu Eduard

Evgheni Prigojin este din ce în ce mai mediatizat de presa de stat din Rusia, iar unii jurnaliști încep să îl numească drept liderului țării. Bucătarul lui Putin susține că grupul său de mercenari este marea forță a armatei ruse.

Comentatorii de la televiziunile rusești încep să sugereze, mai în glumă mai în serios, că Evgheni Prigojin este adevăratul lider al Rusiei.

Fondatorul grupului de mercenari Wagner a criticat în termeni dur performanțele armatei lui Vladimir Putin, care a suferit mai multe înfrângeri pe frontul din Ucraina și a fost nevoită să se retragă din zone cheie. Bucătarul lui Putin se laudă că grupul său este cea mai mare forță a armatei Rusiei.

„Comentatorii ruşi încep să glumească pe seama faptului că numele adevăratului preşedinte rus începe cu P şi se termină cu N, dar nu este Putin. Prigojin este cu siguranţă peste tot în mass-media de stat, criticând guvernatorii şi generalii şi cerând, în esenţă, înlăturarea lui Gherasimov (şeful Statului Major rus – n.r.)”, a scris pe Twitter Yaroslav Trofimov, corespondent al cotidianukui The Wall Street Journal.

Grațiați după ce au luptat în Ucraina

Evgheni Prigojin s-a ocupat personal de recrutarea deținuților și a fost filmat în timp ce se afla într-o închisoare și încerca să îi convingă pe pușcăriași să lupte în Ucraina. Joi, el a anunţat că primii deţinuţi recrutaţi de grupul său militar au primit graţierea promisă după ce au luptat șase luni pe frontul în Ucraina.

„Şi-au încheiat contractul. S-au achitat de el cu onoare, cu demnitate. Ei au fost primii. Nimeni altcineva în această lume nu munceşte atât de mult cum au făcut-o ei”, a declarat Prigojin într-o înregistrare transmisă de agenţia rusă de presă RIA-Novosti.

El în îndeamnă pe ruși să îi trateze cu respect pe acești foști deținuți. „Societatea rusă trebuie să-i trateze cu cel mai mare respect pe aceşti oameni, care au luptat timp de şase luni în schimbul libertăţii lor. Să nu beţi prea mult, să nu vă drogaţi, să nu violaţi femei, să nu faceţi prostii”, le-a transmis Prigojin foștilor deținuți.

Șefa organizaţiei Jailed Russia, un ONG care luptă pentru drepturile deţinuţilor a anunțat că 40.000 de voluntari au fost recrutați din închisorile rusești. Nu toți au luptat așa cum spune Prigojin. Mulți au încercat să dezerteze și au fost uciși.

Lupte grele în Bahmut

Marea ambiție a lui Evgheni Prigojin este cucerirea orașului Bahmut, dar până acum trupele sale nu au făcut mari progrese. Într-o înregistrare video publicată chiar de Anul Nou, el a fost filmat în timp ce vizita un subsol în care se aflau mai multe cadavre ale mercenarilor uciși în luptă.

„În Artemivsk (numele rusesc al orașului Bahmut n.r.), fiecare casă a devenit o fortăreaţă. Băieţii noştri se luptă uneori mai mult de o zi pentru o casă. Uneori se luptă săptămâni întregi pentru o casă. Şi în spatele acestei case, există încă o nouă linie de apărare, şi nu una singură”, a spus Evgheni Prigojin, potrivit news.ro.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău