(FOTO/VIDEO) Design futurist, autonomă, eco și cu 3 zone de locuit. Prima suită de hotele eco-lux. Cât costă „plăcerea”

28 Mai 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 05:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Anthénea este o suită de hotele plutitoare, alimentată cu energie solară, echipată cu motoare electrice și capacitatea de a se adapta la orice mediu, de la Arctic la tropical. Se aseamănă unor yachturi plutitoare în formă de OZN și vor oferi o experiență unică fiecărui doritor.

Suita de hotele a fost proiectată de designeri veterani francezi, ingineri și arhitecți navali. Anthénea este o navă cu aspect futurist, cu cupolă, care este alimentată în întregime de soare și adaptabilă oricărui corp de apă și oricărui climat – de fapt, pretinde că este „de scufundat”.

O încercare de a crea o „navă eco-responsabilă și nomadă pentru eco turiști”, suita hotelieră plutitoare Anthénea este autonomă, autosuficientă și ecologică. Printre alte inovații are un sistem de procesare a apei, ceea ce înseamnă că produce doar ceea ce consumă și eliberează apă curată.
Anthénea dispune de motoare electrice silențioase care permit celor de la bord să călătorească peste mare și pot rămâne pe linia de plutire la nesfârșit grație a cinci panouri solare orientate spre sud și a două capsule electrice de propulsie, permițându-i să navigheze în locuri neexploatate.

Photographe professionnel

Forma sa cu cupolă este concepută pentru a urma razele soarelui (pe acoperiș este o umbră reglabilă), în timp ce puțul central servește ca observator subacvatic și sistem de aer condiționat natural.
În interior, capsula de 50 metri pătrați are trei zone de locuit – „spațiul de zi” are canapea, minibar, mobilier curbat acoperit cu beton cerat. Între timp, „spațiul de noapte” este compus dintr-un pat circular de 2,20 metri și o cadă de mare sau apă dulce.
„Zona de relaxare” are pe acoperiș un solar de 360 ​​de grade pentru 12 persoane. Toate interioarele sunt realizate în întregime din materiale durabile. Caracteristicile opționale includ un sistem de desalinizare și aragaz.


Disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru hotelieri, podul Anthénea costă 535.000 USD și poate fi pilotat de oricine (nu necesită cunoștințe de navigație sau experiență pentru a funcționa).
De asemenea, se poate adapta la o gamă largă de temperaturi, de la -30 ° C la 40 ° C. Mai mult, răul de mare va fi un lucru din trecut datorită „balastării sale stabilizante și a vederii panoramice de 360 ​​de grade la orizont”.

 „Oferind o nouă formă de experiență turistică între viziunea subacvatică și explorarea terenului, Anthénea permite călătorului să descopere teritorii nebănuite și să trăiască experiențe neexplorate în timp ce desfășoară firul intimului: legătura cu natura și cu sine”, spune compania.

De asemenea, se spune că pentru hotelierii care sunt interesați să investească în acesta (posibil ca supliment la o stațiune existentă), nu sunt necesare permise de construcție sau construcții care necesită mult timp, astfel capsulele Anthénea sunt o modalitate ușoară de extindere.
Compania spune că, datorită inovatoarei „ancorări cu șurub de nisip” a Anthénea, nu dăunează ecosistemului subacvatic. Unitățile sunt, de asemenea, 100% reciclabile.

Anthénea este o alternativă mai ecologică la construirea de hoteluri pe uscat și indică un viitor în care oamenii își vor petrece mai mult viața pe apă ca urmare a creșterii nivelului mării și a orașelor inundate.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 17:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Datele prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) arată că, în primele trei luni ale anului curent, numărul conexiunilor la Internet fix în bandă largă, care permit viteze de peste 100 Mbps au înregistrat o creștere de 13,3%, comparativ cu sfârșitul anului 2020, și au alcătuit circa 190 mii, pe fundalul descreșterii tuturor conexiunilor care permit viteze de transfer al datelor mai mici de 100 Mbps.

Astfel, potrivit ANRCETI, numărul total al abonaților la serviciile de Intenet fix în bandă largă a crescut, timp de trei luni, cu 1,1%, și au totalizat circa 727 mii, dintre care 539,2 mii (în creștere cu 3,7%) au constituit abonații care au ales conexiunile prin fibră optică (FTTX), 127,1 mii (în scădere cu 8%) au alcătuit abonații care au solicitat conexiuni prin xDSL, 58,4 mii (în scădere cu 1,1%) au totalizat cei ce s-au conectat prin cablu coaxial, iar 2,2 mii (în creștere cu 9,2%) au fost cei care s-au conectat prin intermediul altor tehnologii.

La finalul lunii martie 2021, ponderile cele mai importante în numărul total de abonați erau deținute de abonații conectați la rețeaua globală în baza tehnologiilor FTTx  – 74,2%, respectiv prin xDSL – 17,5%, urmați de abonații conectați prin cablul coaxial  – 8% și  prin alte tehnologii – 0,3%. Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet fix în banda largă, raportată la 100 de locuitori ai republicii, a crescut cu 0,3 puncte procentuale și a ajuns la 27,5%.

De asemenea, potrivit datelor prezentate ANRCETI de către furnizorii serviciilor de acces la Internet fix în bandă largă, au crescut și veniturile obținute în primul trimestru al anului 2021 din vânzarea acestor servicii, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 6,7% și au însumat peste 364 mil. lei. Urmare a acestei evoluții, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) la serviciile respective a scăzut, față de perioada similară a anului trecut, cu 0,5% şi a alcătuit 167,9 lei.

Cotele de piață ale celor mai mari furnizori de servicii de acces la Internet fix în bandă largă, în funcție de venituri, au fost următoarele: Moldtelecom – 60,5%, Starnet Soluții – 20,4% și Orange Moldova  – 8,5%. Cota cumulativă de piață a celorlalți furnizori a fost de 10,6%.