(FOTO/VIDEO) Design futurist, autonomă, eco și cu 3 zone de locuit. Prima suită de hotele eco-lux. Cât costă „plăcerea”

28 Mai 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Mai 2021, 05:10 // Au Bani //  MD Bani

Anthénea este o suită de hotele plutitoare, alimentată cu energie solară, echipată cu motoare electrice și capacitatea de a se adapta la orice mediu, de la Arctic la tropical. Se aseamănă unor yachturi plutitoare în formă de OZN și vor oferi o experiență unică fiecărui doritor.

Suita de hotele a fost proiectată de designeri veterani francezi, ingineri și arhitecți navali. Anthénea este o navă cu aspect futurist, cu cupolă, care este alimentată în întregime de soare și adaptabilă oricărui corp de apă și oricărui climat – de fapt, pretinde că este „de scufundat”.

O încercare de a crea o „navă eco-responsabilă și nomadă pentru eco turiști”, suita hotelieră plutitoare Anthénea este autonomă, autosuficientă și ecologică. Printre alte inovații are un sistem de procesare a apei, ceea ce înseamnă că produce doar ceea ce consumă și eliberează apă curată.
Anthénea dispune de motoare electrice silențioase care permit celor de la bord să călătorească peste mare și pot rămâne pe linia de plutire la nesfârșit grație a cinci panouri solare orientate spre sud și a două capsule electrice de propulsie, permițându-i să navigheze în locuri neexploatate.

Photographe professionnel

Forma sa cu cupolă este concepută pentru a urma razele soarelui (pe acoperiș este o umbră reglabilă), în timp ce puțul central servește ca observator subacvatic și sistem de aer condiționat natural.
În interior, capsula de 50 metri pătrați are trei zone de locuit – „spațiul de zi” are canapea, minibar, mobilier curbat acoperit cu beton cerat. Între timp, „spațiul de noapte” este compus dintr-un pat circular de 2,20 metri și o cadă de mare sau apă dulce.
„Zona de relaxare” are pe acoperiș un solar de 360 ​​de grade pentru 12 persoane. Toate interioarele sunt realizate în întregime din materiale durabile. Caracteristicile opționale includ un sistem de desalinizare și aragaz.


Disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru hotelieri, podul Anthénea costă 535.000 USD și poate fi pilotat de oricine (nu necesită cunoștințe de navigație sau experiență pentru a funcționa).
De asemenea, se poate adapta la o gamă largă de temperaturi, de la -30 ° C la 40 ° C. Mai mult, răul de mare va fi un lucru din trecut datorită „balastării sale stabilizante și a vederii panoramice de 360 ​​de grade la orizont”.

 „Oferind o nouă formă de experiență turistică între viziunea subacvatică și explorarea terenului, Anthénea permite călătorului să descopere teritorii nebănuite și să trăiască experiențe neexplorate în timp ce desfășoară firul intimului: legătura cu natura și cu sine”, spune compania.

De asemenea, se spune că pentru hotelierii care sunt interesați să investească în acesta (posibil ca supliment la o stațiune existentă), nu sunt necesare permise de construcție sau construcții care necesită mult timp, astfel capsulele Anthénea sunt o modalitate ușoară de extindere.
Compania spune că, datorită inovatoarei „ancorări cu șurub de nisip” a Anthénea, nu dăunează ecosistemului subacvatic. Unitățile sunt, de asemenea, 100% reciclabile.

Anthénea este o alternativă mai ecologică la construirea de hoteluri pe uscat și indică un viitor în care oamenii își vor petrece mai mult viața pe apă ca urmare a creșterii nivelului mării și a orașelor inundate.

Realitatea Live

06 Iul. 2025, 09:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
06 Iul. 2025, 09:02 // Actual //  Ursu Victor

România continuă să fie una dintre destinațiile preferate ale moldovenilor. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică din România, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2025, 37.867 de turiști din Republica Moldova au fost cazați în structurile de primire turistică din România, inclusiv în apartamente și camere de închiriat.

Astfel, Republica Moldova se află pe locul 8 în clasamentul celor mai importante surse de turiști străini pentru România, devansând țări precum Spania, Ucraina, Bulgaria sau Turcia.

În total, în această perioadă, sosirile în structurile de primire turistică din România au însumat 4,49 milioane de persoane, în creștere cu 0,8% față de perioada similară din 2024. Turiștii străini au reprezentat 19,2% din total, iar cei din Republica Moldova au avut o prezență tot mai vizibilă în peisajul turistic românesc, scrie economica.net.

Datele arată că orașele cele mai vizitate au fost Bucureștiul, Brașovul și Clujul, iar durata medie a șederii pentru turiștii străini a fost de 2,1 zile.

Creșterea numărului de turiști moldoveni în România reflectă nu doar proximitatea geografică și legăturile culturale, ci și diversificarea ofertelor turistice și a facilităților de cazare din țara vecină. Tendința ar putea continua și în sezonul estival, când litoralul românesc devine o atracție majoră pentru turiștii din regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO