(FOTO/VIDEO) Design futurist, autonomă, eco și cu 3 zone de locuit. Prima suită de hotele eco-lux. Cât costă „plăcerea”

28 Mai 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 05:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Anthénea este o suită de hotele plutitoare, alimentată cu energie solară, echipată cu motoare electrice și capacitatea de a se adapta la orice mediu, de la Arctic la tropical. Se aseamănă unor yachturi plutitoare în formă de OZN și vor oferi o experiență unică fiecărui doritor.

Suita de hotele a fost proiectată de designeri veterani francezi, ingineri și arhitecți navali. Anthénea este o navă cu aspect futurist, cu cupolă, care este alimentată în întregime de soare și adaptabilă oricărui corp de apă și oricărui climat – de fapt, pretinde că este „de scufundat”.

O încercare de a crea o „navă eco-responsabilă și nomadă pentru eco turiști”, suita hotelieră plutitoare Anthénea este autonomă, autosuficientă și ecologică. Printre alte inovații are un sistem de procesare a apei, ceea ce înseamnă că produce doar ceea ce consumă și eliberează apă curată.
Anthénea dispune de motoare electrice silențioase care permit celor de la bord să călătorească peste mare și pot rămâne pe linia de plutire la nesfârșit grație a cinci panouri solare orientate spre sud și a două capsule electrice de propulsie, permițându-i să navigheze în locuri neexploatate.

Photographe professionnel

Forma sa cu cupolă este concepută pentru a urma razele soarelui (pe acoperiș este o umbră reglabilă), în timp ce puțul central servește ca observator subacvatic și sistem de aer condiționat natural.
În interior, capsula de 50 metri pătrați are trei zone de locuit – „spațiul de zi” are canapea, minibar, mobilier curbat acoperit cu beton cerat. Între timp, „spațiul de noapte” este compus dintr-un pat circular de 2,20 metri și o cadă de mare sau apă dulce.
„Zona de relaxare” are pe acoperiș un solar de 360 ​​de grade pentru 12 persoane. Toate interioarele sunt realizate în întregime din materiale durabile. Caracteristicile opționale includ un sistem de desalinizare și aragaz.


Disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru hotelieri, podul Anthénea costă 535.000 USD și poate fi pilotat de oricine (nu necesită cunoștințe de navigație sau experiență pentru a funcționa).
De asemenea, se poate adapta la o gamă largă de temperaturi, de la -30 ° C la 40 ° C. Mai mult, răul de mare va fi un lucru din trecut datorită „balastării sale stabilizante și a vederii panoramice de 360 ​​de grade la orizont”.

 „Oferind o nouă formă de experiență turistică între viziunea subacvatică și explorarea terenului, Anthénea permite călătorului să descopere teritorii nebănuite și să trăiască experiențe neexplorate în timp ce desfășoară firul intimului: legătura cu natura și cu sine”, spune compania.

De asemenea, se spune că pentru hotelierii care sunt interesați să investească în acesta (posibil ca supliment la o stațiune existentă), nu sunt necesare permise de construcție sau construcții care necesită mult timp, astfel capsulele Anthénea sunt o modalitate ușoară de extindere.
Compania spune că, datorită inovatoarei „ancorări cu șurub de nisip” a Anthénea, nu dăunează ecosistemului subacvatic. Unitățile sunt, de asemenea, 100% reciclabile.

Anthénea este o alternativă mai ecologică la construirea de hoteluri pe uscat și indică un viitor în care oamenii își vor petrece mai mult viața pe apă ca urmare a creșterii nivelului mării și a orașelor inundate.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 22:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 22:16 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Igor Dodon a anunțat că candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți este Alexandr Nesterovschi. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor la Publika TV.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că acest subiect încă se discută cu PCRM.

“Organizația noastră locală din Bălți l-a propus pe Alexandr Nesterovschi. Nu a fost luată o decizie finală, trebuie să decidem împreună cu comuniștii. Sperăm că vom merge în bloc. Cred că la început de octombrie va fi o decizie finală”, a declarat Dodon.

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc în data de 21 noiembrie. Funcția de primar al municipiului s-a eliberat după ce Renato Usatîi a demisionat.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală