Cine este cel mai bine plătit şef de bancă din Europa

06 Mart. 2023, 17:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Mart. 2023, 17:34 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

CEO-ul UBS, cea mai mare bancă din Elvaţia, Ralph Hamers, s-a bucurat de o creştere salarială de 11% anul trecut, întărindu-şi poziţia de cel mai bine plătit şef de bancă din Europa, scrie Financial Times.

Acesta a condus la începutul anilor 2000 operaţiunile ING Bank din România, având apoi o carieră fulminantă, ajungând CEO la ING Bank, ca apoi să conducă UBS.

Directorul olandez de top a câştigat un total de 12,2 milioane de franci elveţieni (13 milioane de dolari) în salarii şi bonusuri, în creştere faţă de 11 milioane de franci elveţieni în anul precedent, a anunţat luni UBS în raportul său anual, scrie ZF.

Creşterea salariului lui Hamers a survenit în condiţiile în care fondul total de bonusuri al creditorului elveţian a scăzut cu 10%, până la 3,3 miliarde de franci, faţă de anul precedent.

Pentru angajaţii cei mai bine plătiţi ai grupului, fondul de bonusuri s-a redus cu 21%, de la 1,1 miliarde de franci în 2021 la 855 de milioane de franci anul trecut.

Hamers s-a plâns de nivelul salarizării sale cât timp era şef la ING, companie supusă unor reguli stricte ale UE privind plata bancherilor. În momentul în care s-a alăturat UBS, a devenit unul dintre şefii de bănci cu cele mai mari venituri din Europa, învingându-i confortabil pe colegii din UE, Marea Britanie şi Elveţia.

UBS s-a bucurat de un an bun în 2022, beneficiind de plecarea clienţilor de la rivalul Credit Suisse, bancă afectată de mai multe crize succesive. Divizia de wealth management a UBS a ajutat compania să absoarbă diminuarea activităţii de tranzacţionare care a afectat puternic pe rivalii săi, inclusiv Goldman Sachs.

Acţiunile UBS au crescut cu 76% de când Hamers a preluat controlul, chiar dacă profiturile băncii pe întregul an au crescut cu doar 2%.

„Consiliul de administraţie a observat că Ralph Hamers a condus cu succes UBS într-un an dificil şi a oferit rezultate financiare bune, în ciuda unor provocări semnificative din cauza evoluţiilor geopolitice şi macroeconomice”, a scris banca în raportul său anual.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău