Cine este noul șef al Administrației de Stat a Drumurilor! Andrei Spînu: Aveți toată încrederea noastră!

01 Sept. 2021, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 17:11 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Noul director interimar al Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor este Sergiu Bejan. Acesta a fost prezentat echipei de Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu șeful Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.

Potrivit lui Andrei Spînu, domnul Bejan are o vastă experiență în proiectarea drumurilor și podurilor, este expert tehnic atestat la capitolul B. 3a, b, 4, 7, 8, C. în domeniile construcții rutiere și feroviare.

De asemenea, a absolvit și obținut titlul de doctor în inginerie mecanică la Universitatea ”Dunărea de Jos Galați” Facultatea de Mecanică din Brăila, Romania și a publicat peste 25 de articole și publicații științifice. Acesta a participat în calitate de inginer șef de proiect domeniul „Construcții Rutiere” la peste 60 de obiecte a drumurilor naționale din Republica Moldova și România.

În același timp, ministrul i-a urat baftă și a declarat că are toată încrederea echipei.

„De astăzi, domnul Bejan preia un domeniu care necesită, cu atenție, monitorizat, dezvoltat și pus la punct – fără mită, fără a face favoruri cuiva. Aveți toată încrederea noastră! Baftă multă!”

Amintim că fostul directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Veaceslav Potop a pleacat de la șefia întreprinderii în data de 26 august. Despre asta au anunțat responsabilii de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, pe Facebook.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală