Cine este Oliver Daemen, cel mai tânăr om care va zbura în spațiu cu Bezos. Visa să ajungă printre stele de la 4 ani

20 Iul. 2021, 10:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 10:43 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Oliver Daemen este cel mai tânăr om care va zbura în spațiu. Acesta abia 18 ani și este proaspăt absolvent de liceu. Cu toate că are doar 18 ani, Oliver deține deja o licență de pilot privat. Pentru el, zborul cu racheta New Shepard a fost un vis, care astăzi va deveni realitate, pentru că Oliver avea această ambiție să zboare către stele încă de la vârsta de 4 ani. În viitor spune că intenționează să studieze fizica și managementul inovației la Universitatea Utrecht.

 Salut, sunt Oliver Damen, și îi voi însoți pe Jeff Bezos, Mark Bezos și Wally Funk în primul zbor spațial cu naveta New Shepard. Sunt foarte încântat să zbor în spațiu și să mă alătur lor în zbor. Am visat la asta toată viața mea, iar acum sunt cel mai tânăr astronaut din istorie pentru că am 18 ani. Sunt extrem de încântat să văd Pământul de deasupra. Mulțumesc foarte mult oamenilor de la Blue Origin pentru că au făcut asta posibil și pentru că au realizat naveta New Shepard. Mulțumesc!

Tatăl lui Oliver Daemen este CEO-ul unui fond de investiții și a licitat pentru un loc în echipa lui Jeff Bezos luna trecută, dar a pierdut. Un ofertant anonim a plătit 28 de milioane de dolari pentru această oportunitate.

Totuși, Oliver va zbura în locul pasagerului după ce au apărut „conflicte de programare”, după cum a anunțat Blue Origin într-o postare pe blog. Deci prețul concret, nu îl știm. Iar câștigătorul inițial al licitației a dorit să rămână anonim. Deși, să nu uităm, că au existat zvonuri că era vorba despre Elon Musk. Probabil nu vom afla prea curând.

Astfel, în câteva ore va începe decolarea. În timpul zborului în spațiu Jeff Bezos va fi însoțit de fratele său, Mark Bezos, de pensionara de 82 de ani Wally Funk și tânărul de 18 ani Oliver Damen.

Este atât de mișto să merg în Spațiu alături de acest grup. Wally este unul dintre cei mai buni piloți din toate timpurile și are o poveste de viață incredibilă. Desigur, Jeff este unul dintre cei mai buni oameni de afaceri din lume și un vizionar. Iar Mark este pompier și a strâns un palmares incredibil pe parcursul vieții lui. Simt o oarecare responsabilitate pentru că sunt cel mai tânăr care ajunge în Spațiu și să ajut mai mulți oameni să devină interesați de Spațiu, a menționat Oliver. 

 

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău