CNESP vine cu recomandări pentru cetățeni în zilele de odihnă: Fără petreceri și ieșiri în spațiul public

13 Mart. 2021, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
13 Mart. 2021, 10:07 // Actual //  Fetco Veronica

Având în vedere creșterea pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) îndeamnă cetățenii în zilele de odihnă să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional.

De asemenea, CNESP recomandă oamenilor să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă.

Specialiștii subliniază că un studiu epidemiologic efectuat recent arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familialdupă care urmează călătoriile peste hotare. Aceștia reiterează îndemnul către cetățeni de a purta măști de protecție, de a păstra distanța fizică și de a igieniza mâinile.

Precizăm că, pe 11 martie, în țară a fost înregistrat un anti-record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, 1 896 de cazuri. Ieri, 12 martie, au fost înregistrate 1785 de noi infectări și un record de decese provocate de COVID-19, 38 la număr, scrie realitatea.md.

Până la ziua de azi, 96 lucrători medicali au decedat din cauza infecției. Numărul total de decese a ajuns la 4 258.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a ajuns la 20 1909. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 4 162 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 334 în stare extrem de gravă.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău