Coca-Cola a preluat producătorul de băuturi pentru sportivi Bodyarmor, pentru 5,6 miliarde de dolari

02 Nov. 2021, 08:34
 // Categoria:  // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Nov. 2021, 08:34 //  //  Dumitrita Culiuc

În 2018, gigantul producător de băuturi a cumpărat o participaţie de 15% la Bodyarmor, devenind al doilea mare acţionar al acestei companii. La momentul respectiv, jucătorul de baschet Kobe Bryant este al treila mare acţionar al Bodyarmor, după o investiţie făcută în 2013,m la doi ani de la înfiinţarea acesteia.

Entitatea care deţine averea defunctului star al NBA va primi circa 400 de milioane de dolari din această vânzare, potrivit Wall Street Journal.

Acordul de preluare a restului de 85% din acţiunile Bodyarmor nu este cu totul neaşteptat.

Încă în februarie, Coca-Cola a anunțat că intenţionează să cumpere o participaţie de control la Bodyarmor în acest an, într-un document depus la Comisia Federală pentru Comerţ.

Potrivit informațiilor, deţinerea Bodyarmor ajută Coca-Cola să câştige cotă de piaţă în categoria băuturilor pentru sport, deşi Gatorade de la PepsiCo este de departe liderul de piaţă, cu o cotă de piaţă de aproximativ 70%, scrie money.ro.

Prezentându-se ca o băutură sportivă mai sănătoasă, Bodyarmor a depăşit Coca-Cola Powerade pentru a deveni al doilea cel mai mare jucător din categorie.

Potrivit Coke, vânzările cu amănuntul ale mărcii de băuturi pentru sport sunt aşteptate să depăşească în acest an 1,4 miliarde de dolari, în creştere cu aproximativ 50% în acest an.

Ca parte a acordului, co-fondatorul Bodyarmor, Mike Repole, va colabora la portofoliul de băuturi necarbonatate ale companiei.

Repole a fondat, de asemenea, Vitaminwater, Smartwater şi Energy Brands, toate acestea fiind acum deţinute de Coke.

Repole şi preşedintele BodyArmor, Brent Hastie, vor rămâne, de asemenea, pentru a ajuta Bodyarmor în încercarea de a depăşi Gatorade.

”După ce am vorbit cu [Preşedintele şi CEO James Quincey], l-am întrebat dacă aş putea fi preşedintele consiliului. Cred că m-a oprit după aceea”, a declarat Repole pentru CNBC.

Acţiunile Coca-Cola au crescut cu 2% în acest an, dându-i o valoare de piaţă de 242 de miliarde de dolari.

Realitatea Live

23 Ian. 2022, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Ian. 2022, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii.

La data de 21 ianuarie curent, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit în ședință, iar membrii acesteia au venit cu decizii care contravin cu cele aprobate la nivel de țară, ceea ce este un abuz. Deciziile CTESP Orhei prin care se permit în continuare desfășurarea procesului de studiu în cadrul instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor și desfășurarea fără restricții a evenimentelor publice și de evenimentelor de familie cu participarea unui număr mare de oameni, sunt nule.

Doar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19. Din componența acesteia fac parte conducători ai mai multor instituții ale statului implicate în gestionarea pandemiei, medici epidemiologi și specialiști în medicină clinică. Fiecare decizie este discutată, argumentată, raportată la experiența altor țări, dar și la recomandările organizațiilor internaționale, cum ar fi Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP.

Guvernul a dispus ca instituțiile specializate ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de CTESP Orhei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău