Compania aeriană a unui moldovean se așteaptă să atingă pragul de un milion de pasageri până în septembrie

13 Iul. 2023, 10:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iul. 2023, 10:46 // Actual //  Lupu Eduard

Compania aeriană HiSky estimează că va transporta un milion de pasageri până în luna septembrie, după ce până la jumătatea anului curent a înregistrat 537.000 de călători.

Prin comparație, în primele șase luni ale anului anterior, compania înregistra un număr de 194.000 de pasageri, a anunțat HiSky.

Conform estimărilor bazate pe cursele planificate în acest sezon, numărul de un milion de pasageri transportați, în acest an, va fi atins în luna septembrie.

”Raportul consolidează poziția HiSky ca cel de-al patrulea cel mai mare operator aerian pe piața din România, după Wizzair, Ryanair și Tarom și a doua cea mai importantă companie aeriană înregistrată în țara noastră”, potrivit companiei.

Cel mai semnificativ volum de trafic a fost înregistrat în luna iunie, cu 160.000 de pasageri, dublu față de 2022, urmată, în ordine, de lunile mai și aprilie cu 110.000, respectiv 107.000.

În ceea ce privește traficul pe cele trei baze operaționale ale companiei, Otopeni rămâne aeroportul cu cea mai importantă contribuție la volumele înregistrate, cu 252.000 de pasageri, urmat de aeroportul Chișinău, cu 152.000 și Cluj, cu 92.000.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău