Compania fostului șef Air Moldova lansează din decembrie zboruri din Cluj-Napoca spre Tel Aviv

02 Nov. 2022, 05:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Nov. 2022, 05:12 // Actual //  Lupu Eduard

Compania aerienă HiSky, fondată de Iulian Scorpan din Republica Moldova (a condus compania de stat AirMoldova), îşi extinde din luna decembrie oferta de rute operate de pe aeroportul din Cluj-Napoca cu o nouă destinaţie internaţională, Israel. Tel Aviv este cea de-a treia rută introdusă de HiSky cu plecare de pe aeroportul Avram Iancu, după capitala Irlandei, Dublin, şi Bucureşti.

Cursa inaugurală va avea loc joi, 8 decembrie, cu plecare din Cluj-Napoca către principalul aeroport internaţional din Israel, Ben Gurion, potrivit unui comunicat de presă al companiei HiSky.

Orarul companiei prevede două curse săptămânale către această destinaţie, în fiecare zi de joi şi duminică, cu plecare din Cluj-Napoca şi retur. Preţul unei călătorii Cluj-Napoca-Tel Aviv, cu toate taxele incluse, porneşte de la 59 de euro. Hub-ul de la Cluj-Napoca este prima bază operaţională deschisă de compania HiSky în România, în primăvara anului 2021, atât pentru curse regulate, cât şi pentru destinaţii operate în regim charter.

’’Cluj-Napoca este nu doar primul nostru hub din România dar şi una dintre cele mai importante centre regionale pe care le avem în vedere în strategia de dezvoltare a companiei. Un pas important a fost deschiderea rutei directe Cluj-Napoca-Bucureşti, care permite pasagerilor din regiune conexiunea cu destinaţiile operate de noi din capitală, iar în sezonul de iarnă, aşa cum am anunţat, extindem reţeaua de rute internaţionale operate direct de pe aeroportul Avram Iancu. Tel Aviv a devenit una dintre destinaţiile noastre consacrate, pe care le operăm deja din Chişinău şi Bucureşti şi suntem convinşi că va reprezenta una din opţiunile preferate de călătorie şi pentru pasagerii regiunea Nord-Vest.’’, a spus Mareş Cărăvan, director comercial HiSky Europe, într-un comunicat de presă.

HiSky operează din România zboruri internaţionale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Baia Mare către Tel Aviv, Bruxelles, Paris şi Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către cinci destinaţii externe, Milano, Paris, Dublin, Frankfurt şi Tel Aviv.

Compania are în operare o flotă de cinci aeronave, cu o vârstă medie de 7 ani, din familia Airbus A320. Din primăvara anului viitor, alte două aeronave Airbus A321 LR noi vor intra în flota HiSky. Datorită performanţei pe distanţe lungi a acestui tip de aeronavă, pasagerii din România vor putea călători fără escală în destinaţii îndepărtate atât în regim charter, dar şi pe rutele regulate pe care compania aeriană urmează să le adauge în portofoliu. De la începutul anului 2021, HiSky a operat peste 5.200 de zboruri interne şi internaţionale şi a transportat peste 550.000 de pasageri, dintre care mai mult de două treimi cu plecare din România.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 13:14
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 13:14 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniile dezvoltării rurale, comerțului, economiei, agriculturii și implementării proiectelor, pe plan local și internațional, fosta Ministră a Agriculturii, Georgeta Mincu este unul din liderii pe nișa consultanță în antreprenoriat din Republica Moldova.

La începutul lui 2023, Georgeta Mincu a participat la programul de instruire și certificare, al Organizației Internaționale a Muncii „SIYB ” (Inițiază si Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business). Astfel, cum oferta educațională din RM în domeniul formarii continue este la etapa incipientă, îndeosebi în aspectele ce țin promovarea economiei verzi, programul OIM „SIYB”, a dezvoltat capacitățile formatorilor și consultanților pentru crearea și mentoratul afacerilor noi sau în curs de dezvoltare, bazate pe procese economice cu impact prietenos mediului și care respecta condițiile unei munci decente.

„Cunoștințele și experiența profesională îmi permit să vin cu o vastă expertiză către actorii noi din sfera afacerilor agricole verzi” spune Georgeta Mincu.

De la conturarea unei idei până la alcătuirea unui plan de afaceri, consultanții pot oferi și o viziune de dezvoltare strategică, fiind implementată în practică, va ajuta tinerii antreprenori să depășească provocările, să primească răspunsuri corecte și să eficientizeze procesul de tranziție către o afacere prietenoasă mediului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Unde există pasiune și implicare, există și succes în afacerile verzi!

Georgeta Mincu va continua să consulte asociațiile de fermieri în dezvoltarea domeniului afacerilor eco, inclusiv după finalizarea programului de instruire și acreditare „SIYB”, consolidând astfel acest domeniu de activitate. Pe lângă portofoliul profesional, Georgeta posedă și o experiență personală în domeniu fiind descendenta unei familii formată din specialiști în domeniul agronomiei și zootehniei.

„Dragostea și dorința de a dezvolta o afacere în domeniul agriculturii, plusată de expertiza obținută în urma cursurilor de antreprenoriat și mentorat cu suportul consultanților – sunt ingredientele de bază pentru o afacere de succes”, declară Georgeta.

Programul „SIYB” este orientat spre dezvoltarea capacităților de instruire în vederea creării și dezvoltării  afacerilor verzi, respectiv ridicarea nivelului calității produselor și sporirea competitivității lor pe piață.

„Lipsa unui plan de afaceri concret duce la incapacitatea antreprenorilor de a beneficia de subvenții sau alte suporturi financiare. Cunoașterea amplă a informațiilor în domeniul antreprenorial și al economiei verzi, creează noi oportunități, noi necesități de produse și servicii, iar succesul antreprenorului este atunci când EL poate să valorifici aceste oportunități în activități generatoare de venituri”, precizează experta.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău