Concurență acerbă între aeroporturi! Cel de la Iași îi suflă în ceafă celui de la Chișinău

30 Dec. 2022, 11:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Dec. 2022, 11:37 // Actual //  Lupu Eduard

Traficul pe Aeroportul din Iaşi a atins 1,5 milioane de pasageri în acest an, fiind un record în istoria aerogării ieşene. Directorul Aeroportului Iaşi Romeo Vatră a anunţat joi seară că a fost depăşit pragul de 1,5 milioane de pasageri în 2022, cu 200.000 mai mult decât în 2019, scrie ziaruldeiași.ro

„A fost un an greu, cu multe situaţii dificile. Iniţial am făcut bugetul pentru un trafic de 800.000 de călători, cu speranţa că am putea atinge un milion. În cele din urmă am depăşit cu mult aceste cifre. În februarie a început războiul din Ucraina, iar imediat am înregistrat un val de refugiaţi. Au fost momente când am închis terminalul T3, din cauza numărului mare de pasageri”, a declarat pentru News.ro directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Totodată, Vatră a precizat că ţinta pentru 2023 este un trafic de 1,6-1,8 milioane de pasageri.

„Din martie va veni şi Ryanair la Iaşi cu patru curse. Mizăm pe un trafic în creştere. 2022 a fost anul în care am devenit un aeroport frecventabil pentru cetăţenii din Republica Moldova. Anul viitor vom finaliza noul terminal, o investiţie de 70 milioane de euro. Practic, Iaşiul va avea un aeroport nou. Vom putea procesa până la cinci milioane de pasageri anual”, a mai afirmat directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Traficul de pasageri a crescut constant pe Aeroportul Iași, în condițiile în care moldovenii aleg să zboare de la urmare tarifelor mai mici, dar și a distanței mici față de Capitala Republicii Moldova – 150km.

Pentru comparație, traficul anual de pasageri pe Aeroportul Chișinău ajunge la 2,8 milioane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 14:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul consultanță în afaceri, Lucia Ușurelu este acum manager de proiect, consultant, trainer și coacher în cadrul Agenției de consultanță Proentranse.

Odată cu lansarea programului Organizației Internaționale a Muncii „SIYB” (Inițiază și Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business), și-a dat seama că acest curs de instruire îi va oferi oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile de formare și totodată de a-și împărtăși experiența cu alți colegi de breaslă, care își doresc să contribuie la dezvoltarea afacerilor și sectorului de antreprenoriat.

Experiența adunată ani în șir a făcut-o să dezvolte și să implementeze programe de instruire pentru angajați, dar și pentru antreprenori.

„În urma acestei experiențe, am dezvoltat o abordare practică și personalizată în predare, care se adaptează nevoilor și obiectivelor specifice ale fiecărui cursant”, spune Lucia.

„Sunt mândră să mă alătur unei comunități de traineri cu experiență”

Datorită acestui program a reușit să învețe noi metode și tehnici care o vor ajuta în susținerea antreprenorilor, iar ulterior aceștia din urmă își vor putea dezvolta afacerile cu succes.  Oportunitatea de a fi trainer în cadrul programului „SIYB” a contribuit enorm în dezvoltarea sa profesională, acum fiind pregătită pentru a contribui la creșterea antreprenorialului în comunitate.

Workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori, la Soroca

„În urma programului „SIYB”, împreună cu doi colegi, am planificat să organizam la Soroca o serie de workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori si potențiali antreprenori”, spune Lucia Ușurelu.

Astfel, până în luna aprilie, de două ori pe săptămână, antreprenorii își dau întâlnire la Incubatorul de Afaceri din Soroca. De la inițierea ideii, până la lansarea și gestiunea afacerii, aici viitorii antreprenori învață cum să-și crească afacerea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Fiind în prezent cel mai mare program global de formare în managementul afacerilor, în baza metodologiei dezvoltate de către Organizația Internațională a Muncii, programul cuprinde module dedicate atât pentru cei ce doresc să se lanseze în domeniul antreprenorial, dar și pentru cei care vor să-și crească afacerea.

„Am observat o nevoie crescută pentru dezvoltarea abilităților de marketing digital în rândul antreprenorilor din comunitatea noastră. Deși mulți antreprenori au început să utilizeze canalele de marketing digital, există încă multe oportunități pentru a crește și a îmbunătăți rezultatele lor prin dezvoltarea și implementarea unei strategii de marketing digital eficiente”, spune experta.

Aceste instruiri vor ajuta antreprenorii să înțeleagă și să utilizeze eficient informația, oportunitățile și experiențele în domeniul afacerilor.

„Aceste workshop-uri vor ajuta antreprenorii să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, ceea ce va contribui ulterior la creșterea afacerilor, dar și la consolidarea comunității noastre antreprenoriale”, adaugă Lucia.

Pentru mai multe informații și oportunități despre afaceri verzi, accesați grupul Facebook: Economie Verde în Moldova

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău