Concursul continuă! Curtea de conturi caută în continuare un candidat la funcția de membru al CCRM

08 Iun. 2021, 10:13
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iun. 2021, 10:13 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova anunță continuarea concursului public public pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova. Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 14 iunie.

Concursul se va desfășura în două etape :

1. Depunerea dosarelor de înscriere la concurs;

2. Interviul public al candidaților admiși la concurs.

Doritorii se pot depune dosarele de înscriere până la data de 14 iunie 2021, ora 17.00, 2021 inclusiv. Dosarele pot fi expediate online la  adresa l_ivasco@ccrm.md sau direct la sediul Curții de Conturi a Republicii Moldova, pe adresa: mun. Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr.69, et. 2, bir. 215.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.