Coreea de Nord impune munca silnică pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID. Ce măsuri a luat Kim Jong-un

13 Aug. 2021, 10:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Aug. 2021, 10:19 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Regimul din Coreea de Nord impune pedepse de muncă silnică și „o amendă mare” pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea pandemiei, scrie rfa.org.

Astfel, cetățenii care se adună și iau masa în grupuri de peste trei persoane, încălcând regulile de carantină pentru coronavirus vor fi pedepsiți cu muncă silnică.

Aceasta este cea mai recentă măsură menită să limiteze răspândirea COVID-19 în Coreea de Nord, care pretinde că nu a înregistrat cazuri, dar a intensificat constant măsurile de prevenire de la începutul pandemiei, în urmă cu 18 luni.

Din această cauză au fost blocate orașe și județe întregi, a fost închisă granița cu China, vitală din punct de vedere economic, și au fost incinerate în grabă cadavrele persoanelor care au murit cu simptome asemănătoare COVID.

Guvernul le spune acum cetățenilor că vor fi pedepsiți pentru adunări de peste trei persoane, cu excepția cazului în care locuiesc în aceeași gospodărie.

„Dacă patru sau mai multe persoane, cu excepția familiei imediate, se adună să mănânce sau să bea în aceste zile, chiar dacă sunt rude, autoritățile de control al bolii le vor trimite la un centru disciplinar de muncă pentru încălcarea carantinei coronavirusului”, a declarat un rezident al provinciei Pyongan de Sud, în apropiere capitala Pyongyang pentru serviciul coreean RFA 7 august.

„A existat un ordin din partea autorităților centrale de control al bolii de a lua măsuri preventive împotriva variantelor de coronavirus”, a declarat sursa, care a solicitat anonimatul din motive de securitate.

Regula este deosebit de dură întrucât nu vor fi permise nunțile, înmormântările dar și alte evenimente importante.

„Dacă oaspeții stau să mănânce sau să bea împreună chiar și într-o mică adunare pentru un eveniment cum ar fi ziua de naștere a unui părinte sau ziua de naștere a unui copil, nu numai oaspeții, ci și proprietarul casei care servește masa vor fi trimiși la muncă silnică sau va primi o amendă mare ”, a spus sursa.

„Când un rezident al județului Songchon a avut nunta fiului său, acasă, la jumătatea lunii iulie, el a servit mese și alcool oaspeților … A fost amendat cu o sumă mare de bani în loc să meargă la centrul de muncă silnică”, a spus sursa.

Moratoriul adunărilor a făcut ca oamenii să renunțe la căsătorie în timpul pandemiei, potrivit sursei.

„Nu există nunți în aceste zile, iar copiii care se pregătesc pentru a 60-a aniversare a părinților, chiar și într-un mod mic, nu pot invita rudele sau colegii să sărbătorească chiar dacă doresc. Deci, în schimb, își petrec aniversarea a 60-a în liniște cu familia lor imediată ”, a spus sursa.

„Chiar dacă persoanele care se întâlnesc sunt rude, nu pot mânca sau bea cu patru sau mai multe persoane decât dacă locuiesc în aceeași casă”, a spus sursa.

RFA a raportat anterior că Coreea de Nord izolează persoanele care sunt bolnave cu simptome de coronavirus, etichetându-le drept pacienți „suspectați” de coronavirus, dar guvernul susține că nu a confirmat niciun caz.

Chiar dacă anterior scuteau nunțile, autoritățile justifică reprimarea reînnoită spunând că nunțile sunt încă permise, dacă oamenii respectă regulile de carantină, potrivit celei de-a doua surse.

“Locuitorii spun că măsurile luate de autorități pentru a opri coronavirusul nu sunt altceva decât să ne împiedice și să ne controleze, fără a oferi măcar o singură mască”, a spus a doua sursă.

„Dacă vom respecta regulile autorităților de combatere a bolilor, nu numai că vom rata dorința sărbătorilor … ne va fi și mai dificil să ne câștigăm existența”.

Coreea de Sud a interzis, de asemenea, adunările mari ca măsură de prevenire a pandemiei.

Agenția de știri Reuters a raportat pe 6 august că Coreea de Sud a extins normele adoptate recent care limitează adunările din Seul și zonele înconjurătoare la două persoane după ora 18:00. și patru persoane în altă parte a țării.

Dar, spre deosebire de Coreea de Nord, infractorii sud-coreeni plătesc amenzi în loc să execute o pedeapsă într-un lagăr de muncă.

Potrivit ziarului Korea Herald, amenda pentru încălcarea regulilor similare care a limitat adunările la cinci persoane la sfârșitul anului 2020 a fost de trei milioane de woni (2.600 dolari SUA) pentru restaurante și 100.000 de câștiguri pentru clienți.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 23:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 23:02 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală