Creierul inteligenței artificiale se mută la Microsoft după ce a fost concediat de compania OpenAI

20 Nov. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Nov. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

Microsoft îi angajează pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman, și pe cofondatorul Greg Brockman, anunță The Verge. Altman, considerat creatorul ChatGPT, a fost concediat vineri de la OpenAI după ce consiliul de administrație a declarat că „nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI” și pentru că ar fi mințit.

După un weekend de negocieri pentru o eventuală revenire a lui Altman la OpenAI, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a anunțat că atât Sam Altman, cât și Greg Brockman se vor alătura noii echipe de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale a Microsoft.

„Suntem extrem de entuziasmați să împărtășim vestea că Sam Altman și Greg Brockman, împreună cu colegii lor, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul IA”, a declarat Nadella. „Așteptăm cu nerăbdare să ne mișcăm rapid pentru a le oferi resursele necesare pentru succesul lor.”

Angajarea lui Altman la Microsoft vine la doar câteva ore după ce negocierile cu consiliul de administrație al OpenAI au eșuat pentru a-l readuce în funcția de CEO al OpenAI. În schimb, fostul CEO și cofondator al Twitch, Emmett Shear, a fost numit CEO interimar, potrivit unei surse care a vorbit cu The Verge.

Fostul director general al OpenAI, Sam Altman, ar fi prezentat recent investitorilor cipuri personalizate, care rivalizează cu Nvidia, de tip Tensor Processing Unit (TPU). Proiectul TPU a primit numele de cod „Tigris” și a atras atenția unor fonduri de investiții și chiar din partea Microsoft.

Microsoft a format acum o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale, care îi va include pe Altman și Brockman. Acest lucru vine la doar o săptămână după ce Microsoft a anunțat că și-a construit propriul cip de inteligență artificială personalizat care poate fi folosit pentru a antrena modele lingvistice mari și pentru a evita, potențial, o dependență costisitoare de Nvidia.

Microsoft a investit câteva miliarde de dolari în OpenAI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău