Pana în aer: Un avion cu peste o sută pasageri a rămas fără combustibil la granița cu Germania

20 Nov. 2023, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Nov. 2023, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

Un Airbus A320 în proprietatea companiei aeriene britanice Easyjet a fost implicat într-o situație de urgență la granița dintre Germania și Elveția. Aflat într-un zbor de la Nisa către Geneva, avionul a confruntat turbulențe severe, ceea ce a determinat piloții să renunțe la prima încercare de aterizare. Pe măsură ce treceau peste granița germană, echipajul a constatat că rezervorul Airbus A320 era a aproape gol, impunând o necesitate imediată de a găsi o soluție rapidă și sigură pentru a face față acestei situații critice.

După aterizarea întreruptă de la Geneva, zborul U21326 a vizat inițial o aterizare de siguranță pe aeroportul din Basel, dar a trebuit să renunțe la aterizare din cauza rafalelor puternice de vânt. Avionul tocmai intrase în spațiul aerian german când piloții și-au dat seama că o întoarcere la Basel era imposibilă din cauza lipsei de kerosen.

Airbus A320 a decolat inițial conform planului de la Nisa, marți seara, în jurul orei 18:30, apoi a zburat peste Alpi. O oră mai târziu, totuși, rafale de vânt peste Lacul Geneva au fost atât de puternice încât Airbus A320 a oprit din nou la mai puțin de 400 de metri deasupra solului și s-a întors spre nord, spre Basel, relatează ksta.de, citat de StiriDiaspora.

Cu toate acestea, aeronava Easyjet a fost nevoită să renunțe la aterizarea la Basel din cauza unei furtuni. Avionul s-a îndreptat spre Germania, când echipajul  a primit un mesaj de avertizare din cauza nivelului scăzut de combustibil.

Piloții au declarat o urgență aeriană în jurul orei 20:00 și nu au mai putut reveni la Basel, după cum arată înregistrările serviciului de date de zbor „Flightradar24”. Prin urmare, echipajul s-a văzut nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul din Zurich în jurul orei 20:20. Easyjet nu a oferit inițial alte informații despre incident.

Potrivit echipajului, în acest moment aeronava avea combustibil doar pentru încă 18 minute de zbor, presupunând că condițiile pentru Airbus A320 ar fi fost optime. În cazul unor turbulențe severe sau al unor restricții ulterioare din cauza furtunii, consumul de kerosen ar fi putut fi semnificativ mai mare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău