Cu sicrie, coroane de flori și bocitoare, mii de argentineni au „înmormântat salariul”. Inflația a ajuns la 64%

21 Aug. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Aug. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Mii de argentineni, disperați că nu mai fac față cheltuielilor zilnice, au ieșit în stradă și au organizat o slujbă de înmormântare a salariului. Aceștia spun că din cauza inflației galopante leafa nu mai înseamnă aproape nimic și că banii nu le ajung nici măcar pentru strictul necesar.

Cu sicrie, coroane de flori și bocitoare, mii de argentineni au participat la înmormântarea simbolică a salariului. Inflația în țara sud-americană a ajuns la 64%, iar până la sfârșitul anului, ar urma să se apropie de 90%. Oamenii se plâng că au rămas fără bani și au ieșit în stradă să-și petreacă pe ultimul drum veniturile.

În Argentina, salariul minim e de aproape 46 de mii de pesos, echivalentul a 470 de dolari. Coșul alimentar de bază pentru o familie de doi adulți și doi copii costă de două ori mai mult.

– „Salariul dispare înainte de jumătatea lunii. Nu ne putem descurca, un litru de ulei costă 500 de pesos (n.r: 3,5 dolari) sau 700 de pesos (n.r: 5 dolari), un kilogram de pâine costă 400 de pesos (n.r: 3 dolari). La dificultatea de a face rost de mâncare se adaugă și majorarea taxelor de transport”.

Argentina e în criză economică de mai mulți ani, iar orice efort de redresare pare inutil. Aproape 40% din populația țării trăiește în sărăcie.

Mii de oameni au ieşit în stradă, joi, la Buenos Aires pentru a cere instaurarea unui „salariu universal” în Argentina.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău