Cu un „an lumină” mai aproape de Marte: Ce construiește compania lui Musk

24 Mai 2021, 06:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
24 Mai 2021, 06:49 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Fotografiile făcute în apropierea facilităților de testare ale SpaceX din sudul Texasului arată construcția a ceea ce pare a fi primul prototip Super Heavy al companiei lui Elon Musk.

Structura masivă de 70 de metri, supranumită BN3, este concepută pentru a ridica nava spațială Starship a companiei spațiale pe orbită, scrie playtech.ro.

Compania condusă de Elon Musk face pași majori în direcția realizării obiectivului său de a lansa giganta sa navă Starship pe orbită, după lansarea recentă de succes a prototipului său SN15 Starship la aproximativ zece kilometri. Dar a ajunge până în spațiu reprezintă, totuși, o provocare enormă.

Compania lui Musk se pregătește intens să ajungă pe orbită

Prototipul masiv Super Heavy are acum 28 de decupaje la baza sa, fiecare fiind destinat unui motor masiv de rachete Raptor, potrivit Teslarati. Este un pas uriaș, față de cele trei motoare Raptor care au alimentat SN15.

Compania a depus recent o cerere la Comisia Federală de Comunicații pentru a-i permite să execute atât cu un Starship, cât și cu Super Heavy în timpul unui „zbor de test orbital”.

Acest zbor de testare ar putea avea loc în următoarele șase luni, începând cu 20 iunie.

Un document separat depus la FCC a subliniat planurile SpaceX de a-și lansa zborul de testare Starship Orbital din „Starbase, Texas”, să ajungă pe orbită și să aterizeze la aproximativ 62 de mile de coasta de nord-vest a Kauai, Hawaii, „într-o aterizare ușoară pe ocean”.

Acum, SpaceX trebuie să termine asamblarea și să-și testeze amplificatorul BN3 Super Heavy, precum și următorul său prototip Starship, supranumit SN20.

„Următoarea revizie tehnologie majoră este la SN20”, a scris pe Twitter Musk la sfârșitul lunii martie. „Aceste nave vor fi capabile să ajungă pe orbită, cu un scut termic și un sistem de separare a treptelor. Probabilitatea de ascensiune cu succes este mare”.

Cu toate acestea, Musk a menționat în același tweet că un astfel de zbor nu va fi ușor. Viitoarele prototipuri ale navei „vor avea nevoie probabil de multe încercări de zbor pentru reuși și pentru a aterizare intact”, a spus el.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 06:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 06:13 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O vacanță în străinătate poate fi costisitoare, mai ales atunci când vrei o cazare care să ofere calitate și servicii de 5 stele. Publicația Top Dollar a realizat o hartă cu cele mai ieftine hoteluri de 5 stele din lume, folosind datele de pe platforma Hotels.com, pentru o cameră de două persoane pe noapte.

Când vine vorba de cele mai accesibile cazări, turiștii pot găsi cele mai bune și mai ieftine hoteluri în Asia și Oceania. Cel mai ieftin este de doar 28 dolari pe noapte.

Printre cele mai ieftine hoteluri de 5 stele se numără este Hotelul 1970 Posada Guadalajara, Curio Collection by Hilton din Guadalajara, Mexic. Prețul pentru o noapte este de 79 dolari. În America de Sud, cel mai ieftin hotel de 5 stele este NH Collection Bogota WTC Royal din Bogota, Columbia, care oferă tarife pe noapte începând de la 42 dolari.

În același timp, în Europa, cel mai ieftin hotel de 5 stele este Kupava Deluxe Hotel din Lviv, Ucraina, cu o cameră începând de la 43 dolari pe noapte.

Hotel Novotel Ahmedabad, India

Hotelul Novotel Ahmedabad din Ahmedabad, India este cel mai ieftin hotel de 5 stele din lume și din India, prețul pentru o noapte fiind de doar 28 dolari. Hotelul oferă o piscină superbă, camere amenajate elegant și spații frumoase pentru evenimente. De asemenea, se află în apropierea aeroportului și a mai multor locații de divertisment și de afaceri.

The Royal Surakarta Heritage Solo – MGallery Collection, Indonezia

Situat în Solo, Indonezia, Royal Surakarta Heritage – MGallery Collection oferă o evadare bogată în cultura javaneză, cu spații de cazare și mobilier de lux, un centru spa, o piscină și spații pentru evenimente. Tarifele pentru o noapte încep de la 30 de dolari.

Grand Mercure Medan Angkasa, Indonezia

Grand Mercure Maha Cipta Medan Angkasa, situat în Medan, Indonezia, este situat în districtele comerciale ale orașului, făcându-l locul portrivit pentru o aventură în oraș. Hotelul oferă piscină, centru de fitness, restaurant, toate pentru un buget redus. Turiștii care vor să stea aici vor putea plăti 32 dolari pe noapte.

Hotel Ickale, Turcia

Situat în Ankara, Turcia, Hotelul Ickale este al patrulea cel mai ieftin hotel de 5 stele din lume. Locația oferă camere elegante, o sală de gimnastică, bar cu vitamine și un centru spa cu baie turcească. De asemenea, oferă camere pentru persoane cu mobilitate redusă și unele camere cu vedere la Mausoleul Ataturk. Tarifele pe noapte încep de la 32 dolari.

Hotelul Raweekanlaya Bangkok, Thailanda

Hotelul Raweekanlaya din Bangkok, Thailanda este construit dintr-o reședință istorică care a fost cândva casa guvernantei regelui Rama VI al Thailandei. Oferind tarife pe noapte începând de la 32 dolari, copiii sub 11 ani pot sta gratuit. Hotelul oferă doar 38 de camere, astfel încât toată lumea poate fi răsfățată cu servicii excelente. Mobilierul clasic și facilitățile moderne fac din acesta un sanctuar minunat în care să începi explorarea Bangkokului.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală