Cum poate fi pacificată Rusia: Două superputeri pot divide Moscova

22 Nov. 2022, 08:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Nov. 2022, 08:10 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii din întreaga lume caută soluții de terminare a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, în urmă cu aproape 9 luni. Într-un interviu acordat postului de radio NV, politologul Mikola Davidiuk a declarat că ”Rusia ar trebui să fie divizată de Statele Unite și China”.

El crede că o acțiune comună a celor două mari puteri mondiale ar putea transforma Rusia într-o țară pacifistă, potrivit Yahoo News.

”În condițiile care există astăzi, China și Statele Unite ar trebui să dividă Rusia, raportată la măreția și puterea sa – pentru a o pacifica, pentru a o transforma în cel mai mare stat pacifist din lume”, a spus Davidiuk.

Potrivit expertului politic, nu numai Ucraina, ci întreaga lume va fi în siguranță dacă regimul dictatorului rus Vladimir Putin ar fi distrus. „Ucraina va continua să existe, pentru că doar desființarea regimului Putin ne va permite să ne simțim încrezători aici”.

”Pentru că, chiar și absența lui Putin, dar neschimbarea sistemului nu va duce la modificări. Fiul lui Patrushev va fi mai dur decât Putin și Patrushev – toată lumea înțelege acest lucru. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev și primarul Moscovei Serghei Sobyanin, sau oricine altcineva care va ajunge la putere, se vor gândi la răzbunare”, susține analistul din Ucraina.

El consideră că numai ”Statele Unite și China, care pot divide Rusia, făcând din această țară una cu adevărat pacifistă și care nu va mai avea ambiții fasciste. Aceste este scopul lumii”.

Să menționăm faptul că un raport recent al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank din Statele Unite, dezvăluie un fenomen care se propagă în armata rusă din regiunea Donbas, care îl poate da peste cap pe Vladimir Putin și pierde războiul.

Evaluarea ISW a ofensivei ruse a indicat că dezertarea trupelor, pregătirea inadecvată pentru luptă și pierderile au contribuit toate la sănătatea mintală precară a soldaților ruși din Donețk și Lugansk, ambele zone pe care președintele rus a pretins că le-a anexat la sfârșitul lunii septembrie.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău