Cum poate fi pacificată Rusia: Două superputeri pot divide Moscova

22 Nov. 2022, 08:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Nov. 2022, 08:10 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii din întreaga lume caută soluții de terminare a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, în urmă cu aproape 9 luni. Într-un interviu acordat postului de radio NV, politologul Mikola Davidiuk a declarat că ”Rusia ar trebui să fie divizată de Statele Unite și China”.

El crede că o acțiune comună a celor două mari puteri mondiale ar putea transforma Rusia într-o țară pacifistă, potrivit Yahoo News.

”În condițiile care există astăzi, China și Statele Unite ar trebui să dividă Rusia, raportată la măreția și puterea sa – pentru a o pacifica, pentru a o transforma în cel mai mare stat pacifist din lume”, a spus Davidiuk.

Potrivit expertului politic, nu numai Ucraina, ci întreaga lume va fi în siguranță dacă regimul dictatorului rus Vladimir Putin ar fi distrus. „Ucraina va continua să existe, pentru că doar desființarea regimului Putin ne va permite să ne simțim încrezători aici”.

”Pentru că, chiar și absența lui Putin, dar neschimbarea sistemului nu va duce la modificări. Fiul lui Patrushev va fi mai dur decât Putin și Patrushev – toată lumea înțelege acest lucru. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev și primarul Moscovei Serghei Sobyanin, sau oricine altcineva care va ajunge la putere, se vor gândi la răzbunare”, susține analistul din Ucraina.

El consideră că numai ”Statele Unite și China, care pot divide Rusia, făcând din această țară una cu adevărat pacifistă și care nu va mai avea ambiții fasciste. Aceste este scopul lumii”.

Să menționăm faptul că un raport recent al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank din Statele Unite, dezvăluie un fenomen care se propagă în armata rusă din regiunea Donbas, care îl poate da peste cap pe Vladimir Putin și pierde războiul.

Evaluarea ISW a ofensivei ruse a indicat că dezertarea trupelor, pregătirea inadecvată pentru luptă și pierderile au contribuit toate la sănătatea mintală precară a soldaților ruși din Donețk și Lugansk, ambele zone pe care președintele rus a pretins că le-a anexat la sfârșitul lunii septembrie.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău