Cum poate fi pacificată Rusia: Două superputeri pot divide Moscova

22 Nov. 2022, 08:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Nov. 2022, 08:10 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii din întreaga lume caută soluții de terminare a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, în urmă cu aproape 9 luni. Într-un interviu acordat postului de radio NV, politologul Mikola Davidiuk a declarat că ”Rusia ar trebui să fie divizată de Statele Unite și China”.

El crede că o acțiune comună a celor două mari puteri mondiale ar putea transforma Rusia într-o țară pacifistă, potrivit Yahoo News.

”În condițiile care există astăzi, China și Statele Unite ar trebui să dividă Rusia, raportată la măreția și puterea sa – pentru a o pacifica, pentru a o transforma în cel mai mare stat pacifist din lume”, a spus Davidiuk.

Potrivit expertului politic, nu numai Ucraina, ci întreaga lume va fi în siguranță dacă regimul dictatorului rus Vladimir Putin ar fi distrus. „Ucraina va continua să existe, pentru că doar desființarea regimului Putin ne va permite să ne simțim încrezători aici”.

”Pentru că, chiar și absența lui Putin, dar neschimbarea sistemului nu va duce la modificări. Fiul lui Patrushev va fi mai dur decât Putin și Patrushev – toată lumea înțelege acest lucru. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev și primarul Moscovei Serghei Sobyanin, sau oricine altcineva care va ajunge la putere, se vor gândi la răzbunare”, susține analistul din Ucraina.

El consideră că numai ”Statele Unite și China, care pot divide Rusia, făcând din această țară una cu adevărat pacifistă și care nu va mai avea ambiții fasciste. Aceste este scopul lumii”.

Să menționăm faptul că un raport recent al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank din Statele Unite, dezvăluie un fenomen care se propagă în armata rusă din regiunea Donbas, care îl poate da peste cap pe Vladimir Putin și pierde războiul.

Evaluarea ISW a ofensivei ruse a indicat că dezertarea trupelor, pregătirea inadecvată pentru luptă și pierderile au contribuit toate la sănătatea mintală precară a soldaților ruși din Donețk și Lugansk, ambele zone pe care președintele rus a pretins că le-a anexat la sfârșitul lunii septembrie.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău