Cum să-ți creezi surse de venit pasiv? 5 idei care te vor ajuta

12 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
12 Mart. 2021, 06:00 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Atunci când te gândești la bani, te gândești la multe ore de muncă, dar poți câștiga bani făcând aproape nimic. Iată câteva idei care necesită investiții mari.

1. Oferiți spre închiriere apartamentul

În cazul în care dispuneți de un apartament liber îl puteți oferi spre închiriere. Există mai multe opțiuni pentru cum se poate face acest lucru.

– Oferiți apartamentul în chirie pe termen lung. Aceasta este o sursă de venituri stabile și destul de mari. Riscul care poate apărea este că puteți găsi apartamentul într-o stare nu prea bună după plecarea chiriașilor.

– Oferiți spre închiriere apartamentul pe zi. Mod instabil, dar mai profitabil decât chiria pe termen lung. Este mai bine să alegeți opțiunea în care oferiți un apartament călătorilor. Pentru a face acest lucru, va trebui să mențineți constant prezentarea apartamentelor, dar riscurile sunt puțin mai mici. Dacă vă oferiți apartamentul cu chirie concetățenilor, aceștia pot organiza petreceri zgomotoase, iar vecinii nu vor fi fericiți.

– Oferiți cu chirie un apartament ca proprietate comercială. Locuința de la parter poate fi transformată într-un spațiu potrivit pentru un magazin sau birou. Dacă o faci singur, verifică reglementările. De asemenea, chiriașul poate prelua costul renovării spațiilor, dar acest lucru vă va afecta venitul.

2. Depozite la bancă 

În primul rând, ar trebui să decideți dacă doriți să primiți profit din depozit în fiecare lună, ceea ce înseamnă o sumă mai mică, sau vă doriți o sumă mai mare la sfârșit de trimestru sau an. În primul caz, este adecvat un cont de economii cu posibilitatea de a retrage dobânzi în fiecare lună. În al doilea caz, alegeți un depozit cu capitalizare, când dobânda este însumată lunar cu depozitul principal. Deci, în final veți primi o sumă mare.

Trebuie să luați în considerare și faptul că dobânzile din depozite, în Republica Moldova nu sunt atât de mari.

3. Investiți în acțiuni de dividende

Puteți primi dividende anual de la valori mobiliare, dar pentru aceasta trebuie să le alegeți corect. În primul rând, merită să ne concentrăm pe acțiunile preferențiale și nu pe cele obișnuite: dividendele sunt întotdeauna plătite pe prima și pe a doua – prin decizia consiliului de administrație. În al doilea rând, trebuie să alegeți companii promițătoare ale căror profituri (și, prin urmare, mărimea dividendelor) sunt în continuă creștere.

4. Deveniți investitor

Investiția într-un startup sau o companie în creștere este extrem de riscantă: de fapt, dai bani și nimic altceva nu depinde de tine. În același timp, organizația poate „trage” și deveni al doilea Apple sau se poate închide în șase luni. Cu toate acestea, cu unele abilități analitice, intuiție și noroc, puteți găsi un startup talentat și puteți obține profituri decente, urmărind succesul companiei.

5. Cumpărați un apartament în construcție și vindeți-l după finalizarea obiectului

Diferența de preț a unui apartament în etapa de construcție și la punerea în funcțiune este de 15-30%. Dar este important să alegeți un dezvoltator de încredere pentru a nu rămâne fără bani și fără apartament.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău