Obiceiuri pe care îți pierzi timpul în zadar! Renunță la ele chiar acum

12 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
12 Mart. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Odată ce vei renunța la aceste obiceiuri, vei economisi timp pentru lucruri mai importante. Pentru a vă folosi timpul în mod rațional este recomandat să-ți programezi acțiunile și să înțelegi care sunt prioritare.

1. Să fii dispus să-i ajuți pe toți cei din jur

Este important să ajuți oamenii, prietenii când este necesar. Dar nu te poți sacrifica și pune interesele, responsabilitățile și sănătatea emoțională pe altarul relațiilor. Trebuie să fii conștient că nu îi poți ajuta pe toți, astfel vei pierde energie și putere.

2. Așteptați momentul potrivit

Dacă îți dorești ceva cu adevărat, nu aștepta momentul potrivit, el poate să nu apară niciodată. Cel mai bun moment este acum. Acționează acum, nu aștepta momentul potrivit.

3. Setezi obiective fără a acționa

Înainte de a vorbi despre ceva, asigură-te că nu sunt doar vorbe, dar ai de gând să acționezi.

4. Mergeți la centrul comercial și la site-urile magazinelor online atunci când nu aveți bani pentru achiziții

Evitați să vizitați magazinele dacă nu aveți bani, să recunoaștem, de cele mai multe ori „doar ne uităm”. Poți face acest lucru, doar în cazul în care vrei să economisești pentru ceva anume.

5. Concurezi cu alții

Dacă aveți dorința de a deveni un profesionist și expert într-un anumit domeniu, atunci acest lucru este lăudabil și nu vă faceți griji. Este normal să te dezvolți și să devii mai bun în ceea ce faci.  Dar dacă concurezi cu cunoștința sau prietenul tău care are o viață mai bună, aceasta este o activitate stupidă.

Nu trebuie să dovediți nimănui nimic. Nu trebuie să obțineși ceva doar pentru a șterge nasul cuiva. Aceasta este o situație care te obligă să trăiești un stil de viață care probabil nu este potrivit pentru tine. Aceasta înseamnă doar cheltuială de bani, de efort și de timp.

6. Vă informați despre bolilele pe care le aveți pe Google 

Este util să citiți articole despre sănătate și să studiați comentariile experților. Cu toate acestea, în caz de boală este mai bine să consultați medicul și să nu pierdeți timp și bani pentru a merge la farmacie pentru ceva de care este posibil să nu aveți nevoie. Dacă veți merge la medic veți ști exact ce boală aveți și o veți trata mai ușor. Auto-tratamentul poate avea și reacții adverse. 13

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău