Cursa pentru hegemonia platformelor social media continuă: Instagram a depăşit TikTok la descărcări

08 Mart. 2024, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mart. 2024, 17:45 // Actual //  Lupu Eduard

Anul trecut, Instagram a depăşit TikTok în ceea ce priveşte numărul de descărcări de aplicaţii noi, creşterea platformei americane de partajare a fotografiilor fiind alimentată de copierea succesului rivalului chinez în ceea ce priveşte videoclipurile de scurtă durată, scrie Financial Times.

Numărul total de descărcări de aplicaţii ale Instagram a crescut cu 20% în 2023, ajungând la 768 de milioane, comparativ cu anul precedent, potrivit firmei de informaţii de piaţă Sensor Tower, ceea ce face din Instagram cea mai descărcată aplicaţie din lume.

Descărcările aplicaţiei TikTok, deţinută de ByteDance, cu sediul la Beijing, au crescut cu doar 4%, ajungând la 733 de milioane în aceeaşi perioadă.

Statisticile sugerează că platforma de partajare a fotografiilor deţinută de Meta are succes în ceea ce priveşte atragerea de noi utilizatori, directorul executiv Mark Zuckerberg identificând creşterea TikTok ca fiind una dintre cele mai mari ameninţări la adresa imperiului său social media.

În 2020, Instagram a introdus „reels”, o funcţie care le permitea utilizatorilor să partajeze clipuri scurte, clonând funcţiile video virale ale TikTok, care au captivat milioane de consumatori din generaţia Z.

„Instagram a depăşit TikTok în ceea ce priveşte popularitatea în ultimii ani, fenomen determinat de avântul funcţiei sale „reels”, alături de caracteristicile şi funcţiile tradiţionale ale reţelelor sociale”, a declarat Abraham Yousef, senior insights manager la Sensor Tower.

Există, de asemenea, semne că avântul TikTok a început să se stabilizeze pentru prima dată de la lansarea sa în 2016.

Utilizatorii activi lunari ai Instagram au ajuns la 1,47 miliarde, cu o creştere de 13 milioane în ultimul trimestru al anului 2023, potrivit Sensor Tower. Utilizatorii activi ai TikTok au ajuns la 1,12 miliarde, cu o scădere de 12mn în ultimele trei luni ale anului trecut.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău