De ce Dubai este numit „Orașul Aurului”? Salah Khalaf, încurajează oamenii „să investească doar în aur”

07 Apr. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Apr. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cu un comerț atât de puternic, Dubaiul a devenit cunoscut sub numele de „Orașul aurului”.În primele nouă luni ale anului 2020, comerțul cu aur în țară a fost evaluat la 41 miliarde de euro, potrivit Vamelor din Dubai. Este cel mai profitabil export al orașului după petrol. Dubai și-a valorificat poziția geografică prin înființarea de seifuri de aur, facilități de fabricare a bijuteriilor și rafinării.

La fabrica Al Etihad Gold, muncitorii rafinează și transformă aurul în bare de calitate investițională. Lingourile de aur sunt furnizate băncilor, comercianților precum și vânzătorilor en-grosse. Întregul proces se desfășoară în incintă. Al Etihad deține, de asemenea, acreditarea Dubai Good Delivery, care este un reper internațional pentru calitate și specificații tehnice, scrie EuroNews.

Rafinăria produce bare de aur într-o varietate de dimensiuni. Ca orice marfă, prețul său se poate modifica. La tarifele actuale ale pieței, o bară de 10 kg valorează doar 450 000 de euro. Barele finisate sunt vândute băncilor de lingouri, comercianților și vânzătorilor en-grosse.

Se estimează că între 20% și 40% din stocurile de aur ale lumii trec prin Dubai în fiecare an, iar cea mai mare parte din acestea provine din Gold Souk. În zonă, 300 de magazine se găsesc la doar jumătate de kilometru pătrat.

Un alt factor al succesului Dubaiului este localizarea geografică. Brokerii de aur profită de fusul orar.

Pentru Jeffrey Rhodes, fondatorul Rhodes Precious Metals Consultancy (RPMC), inima industriei aurifere din Emiratele Arabe Unite va fi întotdeauna în bazinele tradiționale de aur din Dubai de-a lungul malurilor Creek. Rhodes explică faptul că există diferiți factori care contribuie la succesul durabil al comerțului cu aur acolo. „Sunt oamenii, infrastructura, liderii” sunt câteva dintre motivele pentru care spune el. Un alt factor este prețul, “este pur și simplu cel mai rentabil loc din lume pentru a cumpăra bijuterii din aur. Impozitarea este foarte mare. Acesta este cel mai bun loc pentru a cumpăra. Obțineți cea mai bună valoare pentru banii dvs.”.

În ceea ce privește valoarea, aurul din Dubai este scutit de taxe pentru turiști. De aceea, mulți se aprovizionează la Gold Souk sau peste tot la Gold și Diamond Park.

Cofondatorul Al Etihad Gold Refinery, Salah Khalaf, încurajează oamenii „să investească doar în aur”.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală