De ce e Putin încă e în funcție. Cifrele care explică tot

18 Ian. 2023, 08:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Ian. 2023, 08:19 // Actual //  Lupu Eduard

Un sondaj realizat de Fundația pentru Opinie Publică a arătat că poporul rus regretă prăbușirea URSS și consideră că lucrurile s-au schimbat în rău față de atunci.

80% dintre ruși consideră că epoca sovietică a fost o perioadă bună și că lucrurile s-au schimbat în rău. Ei regretă prăbușirea URSS, potrivit unui sondaj realizat de Fundația pentru Opinie Publică. Doar 5% dintre respondenți nu sunt de acord cu majoritatea, iar pentru alți 15% a fost dificil să răspundă la această întrebare. Opinia pozitivă despre perioada sovietică este susținută de 64% dintre cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și de 75% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 31 și 45 de ani. Dintre persoanele cu vârste cuprinse între 46 și 60 de ani sunt 88%, iar dintre cele de peste 60 de ani 86%.

Regretul pentru prăbușirea Uniunii Sovietice a fost exprimat de 63% dintre respondenți, 22% nu au regretat acest lucru, iar 15% au găsit dificil să răspundă. Rușii de peste 60 de ani regretă cel mai frecvent prăbușirea URSS: 85%; între 46 și 60 de ani – 76%; între 31 și 45 de ani – 53%; iar între 18 și 30 de ani – 30%.

Au fost întrebați și ce a însemnat URSS pentru ei. 16% dintre ruși își amintesc de copilărie și tinerețe, 14% își amintesc de gânduri bune, 11% asociază acea perioadă cu stabilitatea, 8% regretă și sunt nostalgici, dorind să se întoarcă la acele vremuri, 7% își amintesc de o viață bună, cu belșug, 6% își amintesc de unitatea și prietenia dintre popoare, 5% subliniază grija pentru oameni, 4% menționează bunătatea oamenilor, 3% indică stagnarea și lipsurile, iar 3% încă își amintesc de o țară mare, cu o economie puternică.

Acest sondaj a fost realizat în 53 de regiuni rusești, 104 localități din 1 500 de respondenți, între 16 și 18 decembrie 2022, potrivit RIA Novosti.

Vladimir Putin scade în sondaje

Alt sondaj arată că rușii nu mai au încredere în Vladimir Putin și că se tem de ce va urma. „Întrebați despre încrederea în Putin, 80,1% dintre respondenți au răspuns pozitiv (-0,3% în cursul săptămânii), iar rata de aprobare a activității președintelui rus a fost de 76,5% (-0,4% în cursul săptămânii)”, se arată în sondaj.

Cifrele de evaluare pozitivă pentru premier și guvernul rus au fost de 53,1% (+0,7%) și, respectiv, 50,3% (-1,8%)”, subliniază raportul. Mihail Mișușin a fost creditat de 63,4% dintre respondenți (+0,9% în cursul săptămânii).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 11:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 11:59 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Evenimentul rar de înjumătăţire a Bitcoin a avut loc, potrivit firmei de analiză CoinGecko. Înjumătăţirile anterioare au adus câştiguri mari pe parcurs, dar analiştii avertizează că acest lucru nu înseamnă automat că se va întâmpla la fel şi de data aceasta.

„Bitcoin Halving” reduce numărul de noi Bitcoin care intră pe piaţă prin înjumătăţirea recompensei pentru “minare”, anunţă Sky News.

„Minarea” de bitcoin înseamnă calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

Având loc aproximativ o dată la patru ani, este conceput pentru a limita oferta la 21 milioane de locuitori până în 2140.

Aceasta înseamnă că în prezent vor fi create doar 450 de Bitcoin în fiecare zi.

„Bitcoin Halving” au avut loc şi în 2012, 2016 şi 2020 – iar mecanismul a fost scris în codul Bitcoin atunci când a fost creat.

Preţul criptomonedei a rămas stabil la 63.747 de dolari (51.531 de lire sterline) după înjumătăţire.

Investitorii speră totuşi că o creştere mare nu este departe, după ce înjumătăţirile anterioare au dus în cele din urmă la câştiguri semnificative.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău