De unde face rost Prigojin de mai multă „carne de tun” pentru Bahmut

06 Mart. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mart. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Grupul Wagner ar fi deschis cel puțin trei noi centre de recrutare în cluburi sportive din Rusia în ultimele zile, pentru a îngroșa rândurile în gruparea paramilitară fondată de Evgheni Prigojin, după ce i-a fost interzis să recruteze prizoneri, notează ISW.

Grupul Wagner ar fi deschis cel puțin trei noi centre de recrutare în cadrul unor cluburi sportive rusești începând cu 2 martie.

Se pare că noile centre de recrutare se află la baza sportivă Dinamo din Samara, la clubul sportiv Antares din Rostov-pe-Don și în clădirea Federației ruse de box din Tiumen.
Probabil că în acest fel Prigojin încearcă să compenseze scăderea numărului de oameni recrutați după ce la începutul anului i-a fost tăiat accesul la deținuții din coloniile penale din Rusia.

Faptul că Wagner a început să coopereze cu cluburile sportive pentru a recruta noi luptători, a fost anunțat chiar de fondatorul grupului, Evgheni Prigojin, la 2 martie, notează Meduza.

Condiția fizică a noi recruți, testată la sălile sportive

El a adăugat că va fi testată condiția fizică a celor care doresc să se alăture oamenilor săi care deja luptă în Ucraina și despre care presa a scris că este „carne de tun”.

Prigojin a insinuat vineri că oficialii ruși au interzis Grupului Wagner să recruteze prizonieri, la fel cum Ministerul rus al Apărării a sabotat aprovizionarea cu muniție a forțelor sale din Bahmut, unde se dau lupte sângeroase.

Șeful Wagner a anunțat la 9 februarie că a încetat complet să recruteze prizonieri, dar nu a preciat că acest lucru ar fi rezultatul unei interdicții a guvernului rus la acel moment.

Prizonierii sunt recrutați în armata rusă de Ministerul rus al Apărării, potrivit relatărilor din presa rusă.

Amenințările lui Prigojin

Într-o nouă înregistrare video publicată sâmbătă, Prigojin a lansat un atac fără precedent la adresa Kremlinul chiar în momentul în care trupele sale par să aducă Moscovei mult dorita victorie pe câmpul de luptă după o perioadă îndelungată de poticneli și eșecuri prin cucerirea orașului Bahmut, unde se dau bătălii sângeroase.
La doar o zi după ce anunțase că Bahmutul este „practic înconjurat” și îi cerea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să își retragă trupele, fondatorul grupului paramilitar Wagner aparent amenință Kremlinul în privința unor consecințe dramatice cu care s-ar confrunta Rusia dacă oamenii lui s-ar retrage din Bahmut.

În înregistrarea făcută într-o cameră întunecată, Prigojin își laudă mercenarii fără de care „s-ar prăbuși întreg frontul până la granițele Rusiei sau chiar mai departe”.

„Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuși. Situația va fi neplăcută pentru toate formațiunile militare care protejează interesele Rusiei”, a adăugat el, susținând că armata rusă va fi forțată să stabilizeze frontul” în timp ce „Crimeea va cădea” și vor exista „multe alte cataclisme”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Sept. 2024, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2024, 17:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Comisia Națională a Pieței Financiare a autorizat emisiunea suplimentară de acțiuni a gigantului JLC, cu 11,2 milioane de lei (200 049 de acțiuni ordinare nominative).

Capitalul companiei după majorare va constitui 68,2 milioane de lei divizat în 1 218 429 de acțiuni.

Ultimele date arată că în 2023, JLC a contabilizat un profit de 694,1 milioane de lei și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

JLC SA deţine peste 68% din capitalul celui de-al doilea producător de lactate din Moldova, Incomlac din Bălţi.

Din grup mai fac parte reţeaua de magazine Jardi, compania de construcţii Monolit, gospodării agricole cu peste 2.000 de hectare de terenuri agricole, dar şi fabrici de lactate în Ucraina, Kazahstan şi România.

Despre Vladimir Jardan care stă în spatele grupului se cunosc puţine, el preluând o parte din afacerile din domeniul lactatelor prin intermediul unui fond de investiţii creat în perioada privatizării contra bonuri patrimoniale în anii 90 ai secolului XX.

Vladimir Jardan a avut conexiuni şi cu băncile implicate în furtul miliardului. Astfel înainte de introducerea administrării specială de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi iniţierii procedurii de lichidare a Băncii Sociale, milionarul Vladimir Jardan, deţinea direct 0,72% din acțiunile instituției, dar împreună cu acțiunile deținute de firmele Jardi, JLC, Logos-Grup și Incomlac avea 5,28%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău