Deal Dinner with Angel Investors revine cu o nouă ediție. Cei mai buni vor merge la București

24 Iul. 2023, 17:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iul. 2023, 17:47 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Deal Dinner with Angel Investors revine cu o nouă ediție. Pe 28 septembrie, la Cineplex Loteanu, fondatorii de startup-uri au șansa să prezinte afacerile în fața comunității de investitori Business Angels Moldova.

La Deal Dinner with Angel Investors se pot înscrie startup-urile în căutare de investiții și mentorat care au date statistice despre lead-uri și clienți, venit înregistrat și pitch deck. Chiar dacă pitch deck-ul nu este complet, echipele vor beneficia de suport în crearea prezentării.

În cadrul evenimentului, fiecare participant va avea la dispoziție 3 minute pentru a prezenta startup-ul publicului. Printre invitați se numără investitori, oameni de afaceri, specialiști din industrie, potențiali parteneri, antreprenori, presă. Deal Dinner with Angel Investors se va încheia cu o sesiune de networking calitativ.

Deal Dinner with Angel Investors este o oportunitate de a atrage investiții, de a găsi mentorat și pentru a crește vizibilitatea startup-ului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Cele mai bune echipe vor fi selectate pentru a merge la București, la Moldova Startups Day, ediția a II-a, unde își vor prezenta afacerile în fața comunității de investitori din România.

Startup-urile se pot înregistra, completând FORMULARUL, până pe 13 august.

Evenimentul este organizat de Business Angels Moldova în parteneriat cu XY Partners, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Business Angels Moldova, este o organizație non-profit, care reunește un grup de oameni de afaceri cu experiență și directori seniori dornici să investească capital și timp în startup-uri și afacerile mici.

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău