Ce este pașaportul unui cetățean al lumii și ce putere are

06 Mai 2021, 11:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 11:22 // Au Bani //  Otilia Cotruța

„Pașaportul unui cetățean al lumii”  – astăzi acest document este unul dintre cele mai controversate. Problema este că nu toate țările îl recunosc, iar valoarea legală reală este, de asemenea, pusă în discuție. Mai jos vă spunem de ce este necesar un astfel de pașaport și ce avantaje oferă acesta.

Lux nerecunoscut

Acest document a fost creat pentru a permite cetățenilor să circule mai liber între țări. Cu toate acestea, nu este emis de niciun departament guvernamental, ci de o organizație obișnuită, al cărei birou principal este situat în capitala americană.

Documentul în sine este un pașaport obișnuit, format din 40 de pagini și tradus în 7 limbi. Acest document va fi valabil atât timp cât doriți. Deci, cu cât perioada dorită este mai lungă, cu atât va fi mai mare cuantumul taxei la emiterea acesteia.

Cel mai jignitor lucru este că aproape toate țările lumii, cu excepția a șase, nu consideră astfel de pașapoarte drept documente reale. Cu toate acestea, există și cei care sunt dispuși să vă accepte și cu un astfel de certificat, totuși, aproape toți aparțin statelor lumii a treia.

Forța juridică

În ciuda faptului că multe țări nu recunosc un astfel de pașaport, documentul oferă în continuare unele avantaje titularului său. Deci, conform acestui document, puteți obține o reducere atunci când vizitați muzee și instituții culturale, dacă cetățenilor din alte state li se percepe o sumă mai mare pentru intrare decât localnicilor. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a efectua tranzacții bancare și pentru a arăta documentul reprezentanților poliției.

Cu toate acestea, din punct de vedere juridic, un astfel de pașaport este încă un document destul de dubios: prea puține țări îl recunosc. Este adevărat, acest lucru nu schimbă faptul că unele personalități influente îl au, de exemplu, Barack Obama.

În ciuda informațiilor oficiale, unii turiști spun că au fost în continuare capabili să viziteze cu ajutorul unor astfel de documente țări care nu se află în lista celor care recunosc valabilitatea documentului. Bineînțeles, astfel de cazuri sunt foarte puține, dar acest lucru nu interferează cu speranța că într-o zi „Pașapoartele cetățeanului lumii” vor dobândi o forță mare.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.