Descoperire majoră în Ucraina: Un zăcământ de gaz care poate asigura independența energetică pe timpul iernii

30 Aug. 2023, 07:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Aug. 2023, 07:29 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Ukrgasdobycha a anunțat o veste foarte bună pentru ucraineni: pe teritoriul țării a fost descoperit un nou zăcământ de gaze naturale, ale cărui rezerve s-ar putea apropia de volumul de 1 miliard de metri cubi.

Acest lucru este relatat în fluxul de știri al site-ului oficial al Naftogaz. Se raportează că Ucraina a finalizat cu succes o prospecție cu o adâncime de aproximativ 4 km, din care s-au produs deja peste 100.000 de metri cubi de metan.

Se mai indică faptul că înainte de forarea sondei menționate au fost efectuate sondaje seismice 3D, prin care specialiștii au putut să verifice modelul geologic.

„Aceasta este o altă descoperire de noi zăcăminte de hidrocarburi făcute de geologii noștri în ultimul an”, spune Oleg Tolmacev, director general interimar al Ukrgasdobycha.
Toate încercările rușilor de a „îngheța” Ucraina, așa cum au încercat să facă iarna trecută, nu vor reuși în iarna care se apropie.
De asemenea, preţurile mici şi capacitatea mare de stocare a gazelor de care dispune Ucraina îi atrage pe traderii europeni de gaze naturale, care vor folosi rezervoarele țării indiferent de riscurile implicate de războiul aflat în desfăşurare.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, începută în februarie anul trecut, Uniunea Europeană a căutat să realizeze niveluri ridicate de stocare a gazelor pentru a compensa scăderea ofertei ruseşti, în special în lunile de iarnă cu cea mai mare cerere.
Există în prezent aşteptări ca UE să atingă obiectivul de a-şi umple facilităţile de depozitare până la 90% până la 1 noiembrie.
Naftotgaz a spus că firmele străine ar putea folosi mai mult de 10 miliarde de metri cubi (bcm) de stocare din capacitatea ţării de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, mai ales în vestul ţării, care este departe de linia frontului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău