Destinații de top din Grecia, abandonate de turiști din cauza prețurilor exorbitante. „E frumos, da, dar nu merită”

09 Iun. 2023, 08:23
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Iun. 2023, 08:23 // Actual //  bani.md

Turiștii dau semne că abandonează cele mai faimoase destinații din Grecia, insulele Mykonos și Santorini, din cauza prețurilor exorbitante, în căutarea unui raport corect între calitate și preț.

Mykonos și Santorini au înregistrat o scădere semnificativă a traficului turistic, iar vizitatorii care au ajuns pe insule au comentat că nu și-ar alege din nou aceste destinații.

„După călătoria noastră în Santorini, cred că este supraevaluat în proporție de 100%”, spun unii YouTuberi celebri, citați de keeptalkinggreece.com.

Datele sunt confirmate și de numărul sosirilor, presa locală a insulei raportând o scădere de 22% a traficului aerian în Santorini față de anul 2019.

O scădere similară se înregistrează și în Mykonos, situație care s-a schimbat drastic în insulele care erau campioane în ceea ce privește cazarea și divertismentul.
„Pierdere de 20% a traficului în Mykonos. Vara anului 2023 nu pare să fie ceea ce se aștepta pentru piața turistică din Mykonos”, a remarcat presa locală.

„Recent, printre turiștii de lux, criteriul de raportare corectă între calitate și preț prevalează, iar opinia generală este că, în special Mykonos și în al doilea rând Santorini, încearcă să profite de momentul exploziv al turismului în țară”.

„E frumos, da, dar pentru prețul plătit nu pot spune că merită. Timp de o lună am călătorit în Turcia, Spania, Maroc și Grecia. Pentru mine și soția mea, a costat în total 6.500 de dolari. Un prieten de-al meu a mers în Santorini în iulie cu iubita lui, iar vacanța a costat 7.000 de dolari de persoană pentru 10 zile”, au remarcat vizitatorii.

Insulele se confruntă cu o situație pe care au creat-o singure, susțin experții.

Creșterea exorbitantă a prețurilor le-a interzis grecilor să le viziteze și au devenit o destinație exclusivă pentru străini, cu toate că, chiar și străinii nu par să mai fie dispuși să plătească sume exorbitante.

„Căderea se datorează, desigur, și faptului că aceste două insule, care reprezintă armamentul greu al turismului de lux în Grecia, au devenit locuri interzise pentru turiștii greci, care nu sunt acolo pentru a acoperi golul, deoarece ei aleg alte destinații mai ieftine în Grecia sau chiar în străinătate”, a raportat revista de știri Mega TV Live News.

Se spune, printre altele, că alte insule grecești oferă vacanțe pentru toate bugetele posibile, în timp ce acest lucru nu este cazul pentru Mykonos, de exemplu, unde prețurile au explodat la cazare, restaurante, cluburi și alte servicii.

Între timp, turismul Greciei se confruntă cu o puternică competiție din partea Turciei, unde moneda locală continuă să scadă și să-și piardă valoarea, în timp ce turiștii nu prea se îngrijorează dacă se află sub soare pe această sau cealaltă parte a Mării Egee.

Portugalia și Albania se ridică și ele ca competitori puternici.

Un exemplu caracteristic al aroganței și încrederii de sine a antreprenorilor din turism este prezent în „programul de stat pentru subvenționarea turismului social” care este deja în desfășurare, iar nici Mykonos, nici Santorini nu au oferit cazare, a relatat Mega TV.

Cifra de afaceri în aprilie-mai 2023 pentru Mykonos și Santorini este de -15% până la -20%.

Sosiri internaționale în aprilie 2023 Total: +14,6%

Mykonos: -29%

Santorini: -6,4%

Rhodes: +31,2%

Thessaloniki: +26,8%

Atena: +17,4%

Mykonos – Santorini- Cifra de afaceri: aprilie-mai -15 până la -20%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Mart. 2025, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
26 Mart. 2025, 12:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai mult de o treime dintre miliardarii ruși incluși în topul Forbes Rusia 2024 ar fi apelat la servicii de PR pentru a elimina informațiile compromițătoare din rezultatele căutării Google. Potrivit unei investigații publicate de The Moscow Times, numele a 42 din cei 125 de miliardari ruși au fost implicate în utilizarea mecanismului DMCA (Digital Millennium Copyright Act) – o lege americană destinată protejării drepturilor de autor, dar folosită frecvent pentru a „curăța” internetul de conținut negativ.

Tehnica folosită este simplă, dar eficientă: agențiile de PR creează site-uri-fantomă cu articole copiate de pe site-urile originale și apoi trimit plângeri DMCA către Google, invocând încălcarea drepturilor de autor. Google este obligat, prin legislația americană, să elimine din rezultatele căutării materialele „reclamate” pentru a evita procese costisitoare.

The Moscow Times a verificat baza de date Lumen și a constatat că multe dintre cererile de ștergere vizează articole despre activele străine ale miliardarilor ruși, metodele de eludare a sancțiunilor internaționale, legături cu oficiali guvernamentali sau chiar antecedente penale.

Au fost eliminate, de exemplu, articole despre investițiile lui Roman Abramovici în start-up-uri occidentale prin operațiuni off-shore în Cipru, despre Ghenadi Timcenko și rețelele sale de deținere a activelor prin foști manageri, despre Andrei Melnicenko și transferul activelor „Eurohim” către soția sa, precum și despre Alisher Usmanov, inclusiv legăturile sale cu serviciile de forță și cu Vladimir Putin.

Informații despre proprietăți luxoase deținute în Occident au fost, de asemenea, eliminate din Google. Mihail Fridman, fondatorul Alfa Group, a rămas fără articolul despre vila sa cu zece dormitoare din Saint-Tropez, înghețată în urma sancțiunilor UE din 2022. Andrei Guriev, proprietarul „PhosAgro”, a fost disociat online de palatul Vitanhurst din Londra, iar Boris Rotenberg – de vila sa de pe Coasta de Azur.

Cele mai frecvent eliminate sunt materialele repostate pe site-uri de tip „kompromat” (compromițătoare). Acest lucru are o explicație strategică: în unele cazuri, deciziile privind sancțiunile internaționale se bazau inclusiv pe articole găsite prin Google, după cum a dezvăluit anterior Politico. Dosarele de sancționare includ surse diverse – de la The Financial Times și Reuters, până la bloguri, pagini Wikipedia sau articole traduse automat din presa rusă sau ucraineană.

Astfel, sancțiunile împotriva lui Viacheslav Kantor (proprietarul „Akron”) au fost susținute inclusiv cu articole din Vecherny Murmansk, iar în cazul lui Melnicenko – cu materiale de pe Audit-it.ru și dintr-un cont de Twitter al unui jurnalist. Sancțiunile impuse lui Grigori Berezkin au fost justificate inclusiv pe baza unei anchete publicate de site-ul obscur Russian Crimes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA