Devino Ambasadoare Tech Women! Înscrie-te la programul care inspiră fetele și femeile să aleagă o carieră în IT

11 Aug. 2021, 12:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
11 Aug. 2021, 12:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Fetele și femeile din industria IT sunt îndemnate să devină Ambasadoare Tech Womwn pentru a inspira și încuraja fetele și femeile să aleagă o carieră în domeniul IT.

În acest sens, Asociația „Tech Women Moldova” lansează o nouă ediție a proiectului „Tech Women Ambassadors” pentru anul 2022, dedicată tuturor fetelor și femeilor care își doresc să reprezinte industria IT și să susțină activ incluziunea și inteligența cognitivă prin tehnologie. Inițiativa este susținută de către proiectul TEKWILL, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) și al Suediei, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Proiectul își propune să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul tehnologiei informației și să încurajeze aspirațiile fetelor și femeilor care vor să îmbrățișeze o carieră sau fac primii pași în această industrie.

Pentru a deveni Ambasadoare Tech Women este nevoie să completezi FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE până în data de 6 septembrie 2021.

În cadrul concursului vor fi alese 10 Ambasadoare care își vor începe activitatea din luna ianuarie 2022. În perioada septembrie – decembrie, Ambasadoarele alese vor fi implicate activ în organizarea celei de-a 2-a ediții a „Programului de Mentorat” și a Summit-ului „Tech Women” împreună cu Ambasadoarele anului curent.

Ediția 2022 a „Tech Women Ambassadors” se va axa pe organizarea evenimentelor lunare, conferințe, sesiuni de socializare, de orientare în carieră, de mentorat, schimb de experiență și alte forme de întruniri deschise tuturor doritoarelor de a cunoaște, explora, și valorifica oportunitățile de afirmare profesională în domeniul IT. Toate activitățile planificate vor fi organizate și moderate de Ambasadoarele alese, care vor beneficia și de suportul echipei de bază a comunității „Tech Women Moldova”.

Nominalizarea oficială a noilor Ambasadoare va avea loc în cadrul unui eveniment solemn la sfârșitul lunii septembrie.

Despre Tech Women Moldova

Platforma „Tech Women Moldova” este o inițiativă dedicată atragerii, susținerii și promovării femeilor în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) și creării condițiilor pentru participarea deplină a acestora în cea mai dinamică și profitabilă industrie a prezentului și viitorului.  Acțiunile și evenimentele din cadrul Programului „Tech Women Ambassadors -2022” vor fi desfășurate de A.O. “Tech Women Moldova” cu sprijinul USAID și al Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de ATIC. Inițiativele vor fi adresate tuturor femeilor din domeniul IT și tinerelor care sunt deja în domeniu sau intenționează să îl acceseze. 

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău