Dezastrul din companiile aeriene. Sunt pierderi de miliarde, ce se va întâmpla cu prețul biletelor

20 Iun. 2022, 15:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 15:42 // Actual //  Lupu Eduard

Aeroporturile europene se vor confrunta cu o „mare provocare” pe tot parcursul verii, au avertizat liderii aviației, ceea ce înseamnă haos pentru milioane de pasageri. Cozile și anulările regulate au devenit scene deprimant de obișnuite pentru călători, cu sute de zboruri lipsă numai în ultimele zile, iar viitorul nu pare promițător.

Air Council International – organismul comercial european pentru aeroporturi – a prezis că întârzierile sunt inevitabile la două treimi din aeroporturile europene în această vară. „Traficul a revenit puternic – 86% din capacitatea din 2019 este în rețea – și o mare parte a traficului s-a mutat spre vest din Ucraina”, a avertizat Jacopo Passinotti, director de management al rețelei la organismul de management al traficului aerian Eurocontrol.

Se prevede, totuși, o redresare semnificativă a călătoriilor aeriene după pandemie, care va permite companiilor aeriene globale să-şi reducă pierderile anul acesta şi posibil să revină pe profit dar abia în 2023, se arată într-un raport al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Operatorii aerieni globali ar urma să înregistreze pierderi de 9,7 miliarde de dolari în 2022, un pas înainte faţă de pierderile de 42,1 miliarde de dolari din 2021 şi faţă de prognoza anterioară a IATA pentru acest an, ce indica pierderi de 11,6 miliarde de dolari. Dar oficialii companiilor aeriene globale au avertizat la reuniunea din Qatar că preţul mai ridicat al petrolului şi inflaţia riscă să afecteze redresarea fragilă.

„Industria noastră este acum mai redusă, mai dură şi mai dinamică. Profitul ar trebui să apară la orizont în 2023”, a afirmat directorul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni, Willie Walsh.

Cea mai solidă performanţă este aşteptată în America de Nord, singura regiune unde ar urma să se înregistreze un profit în 2022, estimat la 8,8 miliarde de dolari. În Asia, unde graniţele Chinei rămân închise şi piaţa internă este sub presiune din cauza restricţiilor, companiile aeriene ar urma să raporteze pierderi totale de 8,9 miliarde de dolari.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Compania aeriană low-cost HiSky, din Republica Moldova, a anunțat joi că a primit o licență din partea Agenției canadiene de transport pentru a opera zboruri regulate către și dinspre Canada spre România, scrie Seenews.

HiSky devine astfel singura companie aeriană din România care face demersuri pentru lansarea de zboruri către Canada, a precizat compania într-un comunicat de presă. În prezent, pasagerii români nu au nicio opțiune de zbor direct către Canada, ca urmare a suspendării în 2020 a rutei București-Toronto, care era operată de o companie străină.

HiSky a declarat că are capacitatea necesară pentru a opera o rută non-stop pe distanțe lungi către Canada cu o aeronavă Airbus 330-200.

„Atunci când am adăugat în flota noastră o aeronavă cu autonomie crescută, am urmărit în mod special să stabilim aceste conexiuni eficiente între România și cele mai solicitate destinații de către pasagerii noștri. Suntem extrem de aproape de primul zbor direct din București către New York după mai bine de 20 de ani, iar vestea obținerii licenței pentru zboruri către Canada susține strategia noastră de creștere a numărului de rute lung-curier”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Scorpan a adăugat că firma intenționează să lanseze primele rute din București către cele mai populare orașe din Canada cât mai curând posibil, pentru a răspunde nevoilor diasporei românești numeroase din această țară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău