Dezvăluirea momentului! Sturza: Lumina o sting copii nesăbuiți care se țin de fotolii cu dințișorii de lapte

16 Nov. 2022, 11:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Nov. 2022, 11:36 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premieri și actualul om de afaceri Ion Sturza, într-o postare pe Facebook, se arată indignat de ultimele evoluții din Republica Moldova și în pamfletul său spune cine  „stinge lumina” în Moldova

„Pare retoric, evident că Putin! Eu mereu spun că țărișoara noastră se află prinsa între război și NATO. La o adică, trece peste noi și nimeni nici nu o să observe. Cad rachete, cade curentul… E momentul de miorlăit? De făcut politică și administrație cu „mănuși albe”, cu respectarea „drepturilor și privilegiilor”, sterile și lipsite de sens când stai în întuneric și frig”, spune Sturza.

Păi vă spun eu cine stinge lumina!

„O sting cei care pe bune consideră că au ajuns la guvernare „cu picioarele” lor, și nu cu votul poporului bazat pe încrederea necondiționată în Maia Sandu. Micii copii nesăbuiți ai norocului hazardat. Ei se țin de fotolii cu dințișorii de lapte, dau din piciorușe și arată pumnișorii. Noi suntem puterea! Oare? Pe bune? Nu vreți să vă dați puțin la o parte și să permiteți oamenilor cu vână să se ocupe puțin de țara aflată în război? Nu vreți să reveniți la „origini”, granturi și stări „neformale”, firești pentru voi?”, punctează omul de afaceri.

Potrivit lui, lumina o sting oligarhii fugari, împănați cu miliarde furate de la moldoveni. Evident, susținuți de hoardele de corupți din justiție, mass-media și, pur și simplu, frustrați că nu mai sunt la țâță. Ei au TV, ei îi au pe Gheorghiță, Nătășica. Ei îi au pe moldovenii blegiți de sărăcie și intelect.

„Lumina o stinge „coloana a cincea”, agenții deschiși ai criminalilor de război. Alde Bogdad & Co care aplaudă la scena deschisă din parlament(!) atrocitățile din Ucraina și se bucură că moldovenii stau în beznă. Cică așa le trebuie. Ei tot au TV, „influenceri” și parale din „kuliok”. Lumina o sting „foștii”, care în ultimii 20 de ani au sabotat toate proiectele de interconectare energetică cu România, trădători de țară care mai așteaptă locuri călduțe la Gazprom. Așa-i, V?”, se întreabă fostul premier.

„Lumina o stingem noi toți, prin lașitatea și indiferența noastră. Noapte bună, dragi moldoveni!”, conchide omul de afaceri.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău