Dezvăluirea momentului! Sturza: Lumina o sting copii nesăbuiți care se țin de fotolii cu dințișorii de lapte

16 Nov. 2022, 11:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Nov. 2022, 11:36 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premieri și actualul om de afaceri Ion Sturza, într-o postare pe Facebook, se arată indignat de ultimele evoluții din Republica Moldova și în pamfletul său spune cine  „stinge lumina” în Moldova

„Pare retoric, evident că Putin! Eu mereu spun că țărișoara noastră se află prinsa între război și NATO. La o adică, trece peste noi și nimeni nici nu o să observe. Cad rachete, cade curentul… E momentul de miorlăit? De făcut politică și administrație cu „mănuși albe”, cu respectarea „drepturilor și privilegiilor”, sterile și lipsite de sens când stai în întuneric și frig”, spune Sturza.

Păi vă spun eu cine stinge lumina!

„O sting cei care pe bune consideră că au ajuns la guvernare „cu picioarele” lor, și nu cu votul poporului bazat pe încrederea necondiționată în Maia Sandu. Micii copii nesăbuiți ai norocului hazardat. Ei se țin de fotolii cu dințișorii de lapte, dau din piciorușe și arată pumnișorii. Noi suntem puterea! Oare? Pe bune? Nu vreți să vă dați puțin la o parte și să permiteți oamenilor cu vână să se ocupe puțin de țara aflată în război? Nu vreți să reveniți la „origini”, granturi și stări „neformale”, firești pentru voi?”, punctează omul de afaceri.

Potrivit lui, lumina o sting oligarhii fugari, împănați cu miliarde furate de la moldoveni. Evident, susținuți de hoardele de corupți din justiție, mass-media și, pur și simplu, frustrați că nu mai sunt la țâță. Ei au TV, ei îi au pe Gheorghiță, Nătășica. Ei îi au pe moldovenii blegiți de sărăcie și intelect.

„Lumina o stinge „coloana a cincea”, agenții deschiși ai criminalilor de război. Alde Bogdad & Co care aplaudă la scena deschisă din parlament(!) atrocitățile din Ucraina și se bucură că moldovenii stau în beznă. Cică așa le trebuie. Ei tot au TV, „influenceri” și parale din „kuliok”. Lumina o sting „foștii”, care în ultimii 20 de ani au sabotat toate proiectele de interconectare energetică cu România, trădători de țară care mai așteaptă locuri călduțe la Gazprom. Așa-i, V?”, se întreabă fostul premier.

„Lumina o stingem noi toți, prin lașitatea și indiferența noastră. Noapte bună, dragi moldoveni!”, conchide omul de afaceri.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 04:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 04:50 // Actual //  Lupu Eduard

Șapte nave au părăsit deja Odesa prin coridorul umanitar temporar din Marea Neagră, a declarat Dmytro Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al forțelor armate ucrainene, potrivit Interfax-Ucraina.

În timpul unui briefing, Pletenchuk a declarat, citat de Sky News: ”Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Adică, șapte cazuri de succes din șapte. Două au intrat, șapte au ieșit. Cinci nave sunt cele care se aflau aici înainte de începerea invaziei la scară largă. În consecință, acest proces continuă. Facem totul pentru a asigura siguranța zonei în care navele se află în apele noastre teritoriale”.

După ce a invadat Ucraina anul trecut, Moscova a închis porturile din Marea Neagră de la unul dintre cei mai mari furnizori de cereale din lume, în ceea ce Kievul și susținătorii săi occidentali au numit o încercare de a folosi aprovizionarea globală cu alimente ca șantaj.

Începând cu 2022 iulie, porturile au fost redeschise în cadrul unui acord negociat de Națiunile Unite și Turcia, care a permis Rusiei să inspecteze navele pentru a căuta arme.
Dar Moscova a renunțat la acord un an mai târziu și a reimpus blocada, spunând că cererile sale de condiții mai bune pentru propriile exporturi de alimente și îngrășăminte au fost ignorate. La rândul său, Kievul a stabilit un coridor umanitar temporar care să se învecineze cu linia de coastă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău