Disperarea lui Putin! Recrutează și piloții de avioane civile

24 Sept. 2022, 15:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 15:18 // Actual //  Lupu Eduard

Angajaţii de la companiile aeriene şi aeroporturile din Rusia au început să primească notificări de recrutare, după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară parţială, a informat vineri ziarul Kommersant, citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Angajaţii a cel puţin cinci companii aeriene, inclusiv transportatorul rus de top Aeroflot  şi personalul a peste 10 aeroporturi au primit notificări în decurs de o zi de la ordonarea mobilizării de către Putin, potrivit ziarului.

Conform unor surse din trei companii, 50-80% dintre angajaţi ar putea fi chemaţi, o sursă apropiată Aeroflot spunând că peste jumătate din personalul de la trei companii aeriene ale grupului ar putea fi recrutat, a spus Kommersant.

Aeroflot a refuzat să comenteze.

Majoritatea piloţilor din companiile aeriene sunt ofiţeri de rezervă pregătiţi în departamentele militare ale şcolilor de zbor sau soldaţi care au terminat serviciul militar.

Cel puţin cinci companii au început să întocmească, iar două au trimis deja, liste cu angajaţii care urmează să fie scutiţi de mobiloizare, întrucât scutirea este critică nu doar pentru piloţi şi controlori de trafic aerian, ci şi pentru specialiştii tehnici, comerciali şi IT, a relatat Kommersant.

Putin a ordonat miercuri prima mobilizare militară din Rusia de la cel de-al Doilea Război Mondial şi a susţinut un plan de anexare a unor regiuni din Ucraina, determinându-i pe unii ruşi să părăsească ţara.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri că vor fi chemaţi în jur de 300.000 de rezervişti şi că aceştia vor fi specialişti cu experienţă de luptă.

Tuturor bărbaţilor ruşi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani li se cere să facă un an de serviciu militar, deşi studenţii universitari pot primi în schimb instruire de la o facultate militară alături de studiile alese.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău