Apple va crește prețul mediu al unui iPhone de două ori în următoarele luni

24 Sept. 2022, 15:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 15:08 // Actual //  Lupu Eduard

Cererea pentru noul iPhone 14, prezentat la începutul acestei luni, este deja suficient de robustă pentru a estima că „prețul mediu de vânzare” la nivel mondial va crește la un nivel record de 892 de dolari în septembrie și la 944 de dolari în decembrie, potrivit furnizorului de date Counterpoint Research, care își bazează proiecțiile pe cererea consumatorilor, pe informații de piață și pe discuțiile cu furnizorii, scrie Financial Times.

Recordul actual este de 873 de dolari, atins în trimestrul al patrulea al anului trecut. Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor este un indicator cheie al Apple pentru Wall Street, întrucât vânzările de smartphone-uri reprezintă încă aproximativ 50% din veniturile grupului. Traiectoria ascendentă a acestor prețuri – de la doar 690 de dolari la sfârșitul anului 2015 – este cu atât mai semnificativă cu cât Apple a ales să nu majoreze prețurile dispozitivelor sale la începutul acestei luni, cu ocazia lansării anuale a produselor sale emblematice, o decizie pe care unii analiști au numit-o cea mai mare surpriză a evenimentului.

Tendința este determinată de popularitatea modelelor iPhone 14 Pro și Pro Max. Atunci când grupul de cercetare Evercore ISI a intervievat aproximativ 4.000 de consumatori în această lună, a constatat că 56% dintre cei care probabil vor cumpăra un iPhone plănuiau să cumpere un model Pro, față de 41% anul trecut. Acesta a anticipat că ASP-ul din următorul an se va situa în jurul valorii de 940 de dolari, cu aproximativ 10 procente mai mult decât în ciclul iPhone 13.

„Ne creștem estimările privind veniturile din iPhone pentru următoarele patru trimestre, pe fondul unor ASP mai mari decât cele așteptate”, a declarat pentru clienți Amit Daryanani, analist la Evercore.

Cifrele sugerează că Apple se află într-o poziție mult mai bună astăzi decât în ianuarie 2019, când a fost nevoită să emită primul avertisment privind veniturile din ultimii 16 ani din cauza slăbiciunii vânzărilor de iPhone în China.

De atunci, a preluat o cotă de piață mai mare în China datorită lansării iPhone-urilor compatibile cu 5G în 2020 și a căderii Huawei, care a fost împiedicată să vândă telefoane 5G în urma sancțiunilor impuse de SUA.

Între sfârșitul anului 2020 și sfârșitul anului 2021, cota de piață a Apple în China a crescut de la 15,9% la 23%, potrivit Counterpoint.

La nivel global, piața premium a telefoanelor care costă peste 400 de dolari a depășit vânzările generale timp de nouă trimestre consecutive, Apple obținând o cotă de piață de 57% în ultimul trimestru, arată datele Counterpoint.

Segmentul ultra-premium – telefoane cu prețuri de peste 1.000 de dolari – aproape s-a dublat în ultimul trimestru față de anul trecut, Apple acaparând 78% din piață.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău