(DOC) Averea lui Cavcaliuc, în ultimii doi ani: Salariu de 200.000 $, îndemnizații de la MAI și Mercedes de zero lei

27 Mai 2021, 16:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mai 2021, 16:31 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gheorghe Cavcaliuc – liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), fosstu șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), a câștigat sume impresionante în ultimii doi ani. Potrivit declarației de avere din perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC), Cavcaliuc a obținut o leafă de 198.000 de dolari, convertiți în lei ar fi peste trei milioane și jumătate. Suma a fost obținută în urma activității acestuia în cadrul holdingului miliardarului Anatol Stati în calitate de șef al serviciului de securitate, scrie Replicamedia.

Alți peste 106 mii de lei, liderul PACE i-a avut ca salariu fiind în funcția de șef-adjunct al IGP. La plecarea din acest fotoliu, la data de 15 iunie 2019 când PDM, condus pe atunci de Vlad Plahotniuc, a anunțat că se retrage în opoziție, a obținut peste 165 de mii de lei ca indemnizație la eliberare și alți 71 de mii de lei i s-au oferit pentru concediu neutilizat.

Averea lui Gheorghe Cavcaliuc s-a mai completat cu 176.400 de lei pensie de la IGP și 116.040 de EURO în urma vânzării a două apartamente înregistrate pe numele copiilor săi minori.

Fostul adjunct al IGP locuiește într-o vilă, de 179,9 metri pătrați, ce a fost dobândită în anul 2019. Despre acest imobil s-a relatat în nenumărate rânduri în presă.

Gheorghe Cavcaliuc conduce un Mercedes fabricat în 2016 și dobândit un an mai târziu, iar valoarea automobilului – zero lei indică în declarație.

Liderul PACE ar deține imobile și bunuri materiale înscrise pe copiii săi și rude. Presa a realizat numeroase investigații despre averile nedeclarate ale lui Gheroghe Cavcaliuc.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 18:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a atacat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea crede că el a calomniat-o, spunând că „Vlah și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia” și că „oficialii corupți nu au naționalitate”, scrie nokta.md.

Vlah cere de la Grosu scuze publice și o recompensă de 200 de mii de lei ca despăgubire pentru prejudiciul moral cauzat prin declarațiile sale.

„Știm cum se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la o întâlnire cu alegătorii din 6 iulie curent, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Irina Vlah consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea.

Potrivit sursei citate, Irina Vlah a intentat un proces împotriva lui Igor Grosu în luna august.

Prima ședință de judecată este programată pe 24 noiembrie curent, ora 15:00, judecătoare fiind Mămăligă Natalia.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală