Dogecoin crește pe măsură ce Elon Musk spune că lucrează cu dezvoltatori. Cu cât a crescut astăzi

14 Mai 2021, 17:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
14 Mai 2021, 17:56 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Dogecoin a crescut vineri după ce Elon Musk a spus că lucrează cu dezvoltatorii cripto pentru a-și îmbunătăți eficiența ca mijloc de plată, scrie Yahoo Finance.

Șeful Tesla (TSLA), care a spus anterior că tweet-urile sale despre Dogecoin nu ar trebui luate în serios, a scris că „lucrează cu dezvoltatorii Doge pentru a îmbunătăți eficiența tranzacțiilor de sistem” și a spus că lucrarea este „potențial promițătoare”.

Criptomoneda, care a fost concepută ca o glumă în 2013, a crescut cu peste 30% vineri dimineață în urma tweet-ului lui Musk. Se tranzacționa la 0,53 USD, ajungând până la 0,56 USD.
Miliardarul Musk a fost un susținător ferm al simbolului meme și a trimis frecvent tweet-uri despre el. Recent, a scris pe Twitter că intenționează să-l ducă pe Doge la „lună” cu o rachetă SpaceX în 2022. „Misiunea DOGE-1 pe Lună” este în colaborare cu compania canadiană, Geometric Energy Corporation.

Atenția lui Musk a dus la un interes crescut din partea platformelor de tranzacționare criptografice și a investitorilor. Săptămâna trecută, schimbul popular Gemini a anunțat sprijinul pentru Dogecoin, în urma unei mișcări similare a rivalului eToro.

Prețul criptomonedei a crescut cu peste 1.500% de la începutul anului, în mare parte datorită atenției lui Musk. Acum este cea de-a patra monedă cea mai apreciată, cu o capitalizare de piață de peste 70 miliarde de dolari, potrivit CoinMarket.
Moneda a atins maxime record înainte de apariția Musk’s Saturday Night Live (SNL), înainte de a se prăbuși înapoi la pământ. Analiștii se așteptaseră ca fondatorul SpaceX să menționeze cripto-ul din emisiune și să trimită prețuri în creștere. În schimb, după aceasta moneda a scăzut cu aproape 25%.

Musk a sugerat anterior că se uită la criptomonede alternative pe care Tesla le poate accepta, întrebându-i pe cei 54,5 milioane de adepți ai săi Twitter (TWTR) dacă Tesla ar trebui să accepte Doge ca plată.

În timp ce Musk se încălzește la Dogecoin, antreprenorul este acru cu bitcoin. Joi, el a trimis Bitcoin și alte criptomonede pe o spirală descendentă după ce a atras brusc sprijinul Tesla. Miscarea neașteptată a lui Tesla a venit atunci când Musk a spus că este îngrijorat de impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău