Dogecoin crește pe măsură ce Elon Musk spune că lucrează cu dezvoltatori. Cu cât a crescut astăzi

14 Mai 2021, 17:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Mai 2021, 17:56 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Dogecoin a crescut vineri după ce Elon Musk a spus că lucrează cu dezvoltatorii cripto pentru a-și îmbunătăți eficiența ca mijloc de plată, scrie Yahoo Finance.

Șeful Tesla (TSLA), care a spus anterior că tweet-urile sale despre Dogecoin nu ar trebui luate în serios, a scris că „lucrează cu dezvoltatorii Doge pentru a îmbunătăți eficiența tranzacțiilor de sistem” și a spus că lucrarea este „potențial promițătoare”.

Criptomoneda, care a fost concepută ca o glumă în 2013, a crescut cu peste 30% vineri dimineață în urma tweet-ului lui Musk. Se tranzacționa la 0,53 USD, ajungând până la 0,56 USD.
Miliardarul Musk a fost un susținător ferm al simbolului meme și a trimis frecvent tweet-uri despre el. Recent, a scris pe Twitter că intenționează să-l ducă pe Doge la „lună” cu o rachetă SpaceX în 2022. „Misiunea DOGE-1 pe Lună” este în colaborare cu compania canadiană, Geometric Energy Corporation.

Atenția lui Musk a dus la un interes crescut din partea platformelor de tranzacționare criptografice și a investitorilor. Săptămâna trecută, schimbul popular Gemini a anunțat sprijinul pentru Dogecoin, în urma unei mișcări similare a rivalului eToro.

Prețul criptomonedei a crescut cu peste 1.500% de la începutul anului, în mare parte datorită atenției lui Musk. Acum este cea de-a patra monedă cea mai apreciată, cu o capitalizare de piață de peste 70 miliarde de dolari, potrivit CoinMarket.
Moneda a atins maxime record înainte de apariția Musk’s Saturday Night Live (SNL), înainte de a se prăbuși înapoi la pământ. Analiștii se așteptaseră ca fondatorul SpaceX să menționeze cripto-ul din emisiune și să trimită prețuri în creștere. În schimb, după aceasta moneda a scăzut cu aproape 25%.

Musk a sugerat anterior că se uită la criptomonede alternative pe care Tesla le poate accepta, întrebându-i pe cei 54,5 milioane de adepți ai săi Twitter (TWTR) dacă Tesla ar trebui să accepte Doge ca plată.

În timp ce Musk se încălzește la Dogecoin, antreprenorul este acru cu bitcoin. Joi, el a trimis Bitcoin și alte criptomonede pe o spirală descendentă după ce a atras brusc sprijinul Tesla. Miscarea neașteptată a lui Tesla a venit atunci când Musk a spus că este îngrijorat de impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău