Dogecoin crește pe măsură ce Elon Musk spune că lucrează cu dezvoltatori. Cu cât a crescut astăzi

14 Mai 2021, 17:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Mai 2021, 17:56 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Dogecoin a crescut vineri după ce Elon Musk a spus că lucrează cu dezvoltatorii cripto pentru a-și îmbunătăți eficiența ca mijloc de plată, scrie Yahoo Finance.

Șeful Tesla (TSLA), care a spus anterior că tweet-urile sale despre Dogecoin nu ar trebui luate în serios, a scris că „lucrează cu dezvoltatorii Doge pentru a îmbunătăți eficiența tranzacțiilor de sistem” și a spus că lucrarea este „potențial promițătoare”.

Criptomoneda, care a fost concepută ca o glumă în 2013, a crescut cu peste 30% vineri dimineață în urma tweet-ului lui Musk. Se tranzacționa la 0,53 USD, ajungând până la 0,56 USD.
Miliardarul Musk a fost un susținător ferm al simbolului meme și a trimis frecvent tweet-uri despre el. Recent, a scris pe Twitter că intenționează să-l ducă pe Doge la „lună” cu o rachetă SpaceX în 2022. „Misiunea DOGE-1 pe Lună” este în colaborare cu compania canadiană, Geometric Energy Corporation.

Atenția lui Musk a dus la un interes crescut din partea platformelor de tranzacționare criptografice și a investitorilor. Săptămâna trecută, schimbul popular Gemini a anunțat sprijinul pentru Dogecoin, în urma unei mișcări similare a rivalului eToro.

Prețul criptomonedei a crescut cu peste 1.500% de la începutul anului, în mare parte datorită atenției lui Musk. Acum este cea de-a patra monedă cea mai apreciată, cu o capitalizare de piață de peste 70 miliarde de dolari, potrivit CoinMarket.
Moneda a atins maxime record înainte de apariția Musk’s Saturday Night Live (SNL), înainte de a se prăbuși înapoi la pământ. Analiștii se așteptaseră ca fondatorul SpaceX să menționeze cripto-ul din emisiune și să trimită prețuri în creștere. În schimb, după aceasta moneda a scăzut cu aproape 25%.

Musk a sugerat anterior că se uită la criptomonede alternative pe care Tesla le poate accepta, întrebându-i pe cei 54,5 milioane de adepți ai săi Twitter (TWTR) dacă Tesla ar trebui să accepte Doge ca plată.

În timp ce Musk se încălzește la Dogecoin, antreprenorul este acru cu bitcoin. Joi, el a trimis Bitcoin și alte criptomonede pe o spirală descendentă după ce a atras brusc sprijinul Tesla. Miscarea neașteptată a lui Tesla a venit atunci când Musk a spus că este îngrijorat de impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo