Dogecoin crește pe măsură ce Elon Musk spune că lucrează cu dezvoltatori. Cu cât a crescut astăzi

14 Mai 2021, 17:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Mai 2021, 17:56 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Dogecoin a crescut vineri după ce Elon Musk a spus că lucrează cu dezvoltatorii cripto pentru a-și îmbunătăți eficiența ca mijloc de plată, scrie Yahoo Finance.

Șeful Tesla (TSLA), care a spus anterior că tweet-urile sale despre Dogecoin nu ar trebui luate în serios, a scris că „lucrează cu dezvoltatorii Doge pentru a îmbunătăți eficiența tranzacțiilor de sistem” și a spus că lucrarea este „potențial promițătoare”.

Criptomoneda, care a fost concepută ca o glumă în 2013, a crescut cu peste 30% vineri dimineață în urma tweet-ului lui Musk. Se tranzacționa la 0,53 USD, ajungând până la 0,56 USD.
Miliardarul Musk a fost un susținător ferm al simbolului meme și a trimis frecvent tweet-uri despre el. Recent, a scris pe Twitter că intenționează să-l ducă pe Doge la „lună” cu o rachetă SpaceX în 2022. „Misiunea DOGE-1 pe Lună” este în colaborare cu compania canadiană, Geometric Energy Corporation.

Atenția lui Musk a dus la un interes crescut din partea platformelor de tranzacționare criptografice și a investitorilor. Săptămâna trecută, schimbul popular Gemini a anunțat sprijinul pentru Dogecoin, în urma unei mișcări similare a rivalului eToro.

Prețul criptomonedei a crescut cu peste 1.500% de la începutul anului, în mare parte datorită atenției lui Musk. Acum este cea de-a patra monedă cea mai apreciată, cu o capitalizare de piață de peste 70 miliarde de dolari, potrivit CoinMarket.
Moneda a atins maxime record înainte de apariția Musk’s Saturday Night Live (SNL), înainte de a se prăbuși înapoi la pământ. Analiștii se așteptaseră ca fondatorul SpaceX să menționeze cripto-ul din emisiune și să trimită prețuri în creștere. În schimb, după aceasta moneda a scăzut cu aproape 25%.

Musk a sugerat anterior că se uită la criptomonede alternative pe care Tesla le poate accepta, întrebându-i pe cei 54,5 milioane de adepți ai săi Twitter (TWTR) dacă Tesla ar trebui să accepte Doge ca plată.

În timp ce Musk se încălzește la Dogecoin, antreprenorul este acru cu bitcoin. Joi, el a trimis Bitcoin și alte criptomonede pe o spirală descendentă după ce a atras brusc sprijinul Tesla. Miscarea neașteptată a lui Tesla a venit atunci când Musk a spus că este îngrijorat de impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 16:51 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovenii cu cetățenie română vor putea intra în Marea Britanie din 1 octombrie doar cu paşaport, după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Ziarul FinanciarZiarul Financiar.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi (care nu sunt protejaţi de Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord exclusiv în baza paşaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetăţenii români nerezidenţi nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărţii de identitate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, nerezidenţi în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.
Cetăţenii europeni care intră sub incidenţa Programului de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea naţională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025, cu condiţia ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS.
MAE reaminteşte că din 1 ianuarie 2021 cetăţenii români nerezidenţi pot călători sau tranzita prin Regatul Unit în scop turistic/vizită, pentru şederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare. Cu toate acestea, cetăţenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obţină, în prealabil, o viză de intrare.

Totodată, cetăţenii români nerezidenţi care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de şase luni (pentru activităţi de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autorităţile britanice.

Conform MAE, la momentul intrării pe teritoriul Regatului Unit, autorităţile britanice de frontieră pot solicita prezentarea unor documente justificative suplimentare care să ateste veridicitatea scopului declarat al deplasării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală