Cofondatorul Dogecoin, în 2015 și-a vândut toate monedele pentru o Honda scond-hand. Cât valorează acum Honda și Doge

09 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
09 Mai 2021, 11:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Moneda virtuală Dogecoin a atins un nivel record în această săptămână și are o capitalizare de 86 de miliarde de dolari, depășind companii de renume mondial. Cu toate acestea, co-fondatorul său, Billy Marcus, nu este nici pe departe unul dintre bogații lumii.

Billy Marcus, în vârstă de 38 de ani, lucrează acum ca programator la o companie din domeniul educației. El a dezvăluit că și-a vândut toate monedele virtuale în 2015 și a folosit profiturile pentru a-și cumpăra o mașină Honda Civic la mâna a doua.

El spune acum că este surprins să vadă la ce valoarea uriașă a ajuns Dogecoin, care a atins o capitalizare de piață mai mare decât Honda.

Moneda virtuală Dogecoin s-a lansat în 2013, fiind o aluzie la Bitcoin și meme-ul „Doge”, două dintre cele mai populare elemente de pe internet în acel an. Logo-ul companiei este compus dintr-o monedă aurie, asemănătoare cu Bitcoin, pe care apare capul unui câine din rasa Shiba Inu.

Dogecoin s-a bucurat de succes și valoarea de piață a companiei a depășit în anul lansării 100 de milioane de dolari, însă a scăzut ulterior, în 2014 valorând doar o treime din acea sumă.

Un an mai târziu, aflat în impas financiar după ce își pierduse locul de muncă, Marcus a vândut toate monedele. Nu știa atunci ce avere ar fi putut să îi aducă șase ani mai târziu.

Billy Marcus spune însă că mai deține câteva criptomonede, la care însă nu intenționează să renunțe, tocmai pentru a nu repeta greșeala din 2015.

În timp ce producătorul auto Honda Motor are o capitalizare de piață de 54,52 miliarde de dolari în 2021, Doge a depășit compania cu o capitalizare de piață de 86 de miliarde de dolari.

De asemenea, Dogecoin a depășit Ford Motor Company care are o capitalizare de piață de 45,6 miliarde de dolari și chiar a învins gigantul social media Twitter, care are o capitalizare de piață de 43,6 miliarde de dolari.

Doge este considerat un succes fulminant, iar creșterea accelerată pare să fie doar la început. De altfel, criptomoneda a început să crească mai ales după ce miliardarul Elon Musk a publicat mai multe mesaje pe Twitter referitoare la aceasta.

Dogecoin a atins 0,69 dolari pe 5 mai 2021 și încearcă să atingă primul său obiectiv de 1 dolar. Doge a crescut cu 60% în doar două zile, iar investitorii speră că vor trece pragul de 1 dolar pe 8 mai 2021.

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală