Elon Musk despre Dogecoin: Ar putea deveni criptomoneda lumii. Cu ce avertisment vine miliardarul

08 Mai 2021, 08:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Mai 2021, 08:42 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Miliardarul Elon Musk a scris recent pe contul de Twitter că moneda virtuală Dogecoin ar putea deveni, pe viitor, liderul criptomonedelor. Totuși, miliardarul avertizează oamenii că trebuie să investească prudent, scrie Business Insider.

„În primul rând, cred că oamenii nu ar trebui să-și investească economiile de o viață în criptomonedă. Nu cred că e înțelept să facă asta. Însă dacă vrei să îți permiți o mică distracție, eu îți spun că Dogecoin va fi următoarea criptomonedă a lumii”, a Elon Musk pe Twitter.

„Ideea este că dogecoin-ul a fost inventat ca o glumă, pentru a mă amuza de piața criptomonedelor. Știi ce e ironic? Că moneda care a fost inventată ca fiind o glumă devine o monedă reală”, a mai adăugat miliardarul. 

Dogecoin a fost creat acum 8 ani ca o glumă la adresa Bitcoin, Dogecoin a crescut cu 12.000% de la începutul anului până acum.

Așa că Dogecoin este o „glumă” care valorează 50 de miliarde de dolari. Mai mult decât valoarea de bursă a unor grupuri gigant, ca Marriott sau Ford.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău