Elon Musk scrie istorie. A devenit a treia persoană care a avut vreodată o avere netă de 200.000.000.000 de dolari

28 Sept. 2021, 14:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 14:32 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a devenit a treia persoană care a avut vreodată o valoare de 200 miliarde de dolari luni, după ce valoarea Tesla a crescut, ceea ce l-a făcut din nou cea mai bogată persoană din lume, transmite Forbes.

Miliardarul Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX este urmat în această listă de fondatorul Amazon și rivalul spațial Jeff Bezos, care a atins prima dată 200 miliarde de dolari în august 2020 și magnatul de lux Bernard Arnault, care a făcut acest lucru pentru o scurtă perioadă luna trecută.

Acțiunile companiei Tesla de vehicule electrice pe care o deține Musk au continuat un raliu de patru luni, închizându-se cu 2,2%, la 791,36 dolari, cel mai mare din februarie anul acesta. Musk a devenit mai bogat cu 3,8 miliarde de dolari luni și în valoare de 203,4 miliarde de dolari la închiderea piețelor. El îl depășește pe Bezos, a cărui avere a scăzut luni cu 1 miliard de dolari, până la 197,7 miliarde de dolari, din cauza unei scăderi de 0,6% a stocului Amazon.

Musk este chiar mai bogat acum decât era în ianuarie – când a devenit pentru scurt timp cel mai bogat magnat din lume – pentru că a primit subvenții suplimentare de opțiuni pe acțiuni care i-au mărit participația la Tesla; are aproximativ 73,5 milioane de opțiuni Tesla în valoare de aproximativ 53 de miliarde de dolari. Musk deține mai mult de o cincime din Tesla; Forbes reduc o parte din această acțiune pentru a contabiliza acțiunile pe care le-a promis ca garanție pentru împrumuturi.

Averea lui Musk este puternic legată de proprietatea sa asupra Tesla, care a încheiat ziua cu o plafon de piață de peste 792 miliarde de dolari, și SpaceX, care a fost evaluată la 74 de miliarde de dolari după o rundă de finanțare din februarie. După ce a promis anul trecut că va renunța la aproape toate bunurile sale personale, inclusiv șase conace, el deține acum o singură casă și consideră că reședința sa principală este o unitate de închiriere de 400 de metri pătrați.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 720% în 2020, contribuind la creșterea averii nete a lui Musk cu peste 125 de miliarde de dolari într-un an. După tranzacționarea locurilor cu Bezos ca cea mai bogată persoană din lume timp de câteva zile în ianuarie, acțiunile Tesla au început să scadă. Până în aprilie, Musk a fost depășit și de Arnault. Trecerea neobișnuit de frecventă pe vârful clasamentului miliardar a continuat luna trecută, când Musk a devenit din nou al doilea cel mai bogat, urmându-l doar pe Bezos.

Cei doi, care conduc companiile de rachete concurente – SpaceX pentru Musk, Blue Origin pentru Bezos – au tranzacționat, de asemenea, bătăile pe cursa lor spațială miliardară. Luna trecută, tensiunile s-au revărsat într-un proces al Blue Origin împotriva guvernului federal pentru a disputa un contract NASA de 2,9 miliarde de dolari care a fost atribuit SpaceX.

Musk nu a răspuns la o cerere de comentarii cu privire la valoarea sa netă și la rangul dintre miliardarii mondiali la momentul publicării.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Oct. 2021, 18:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a semnat ordinul, iar prin urmare elevii din Chișinău, Bălți și UAT Găgăuzia vor reveni în sălile de clasă abia din data de 8 noiembrie.

Se întâmplă după ce membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au recomandat ministerului să examineze această posibilitate în contextul în care situația epidemiologică din aceste teritorii este una alarmantă.

„Conform Ordinului nr.1474, semnat astăzi de către ministrul Anatolie Topală, organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) vor emite ordine de prelungire a vacanței pentru instituțiile din teritoriul administrat, dacă fac parte din zonele în care este stabilit pragul de alertă roșu. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor. Potrivit aceluiași Ordin, orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate. Totodată, precizăm că instituțiile de învățământ care nu se află în zonele aflate sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie”, anunță MEC.

Amintim că, într-o hotărâre a CNESP din data de 26 octombrie, era menționat faptul că membrii comisiei recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru instituțiile de învățământ din localitățile unde este stabilit cod roșu de alertă epidemiologică.

Vacanța elevilor a început în data de 23 octombrie și va dura până în data de 31 octombrie.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se desfăşoară activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

 

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie