Elon Musk şi Jeff Bezos, printre cei mai puţin generoşi miliardari din lista Forbes

13 Oct. 2021, 02:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2021, 02:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk şi Jeff Bezos se află printre cei 156 de miliardari din topul 400 Forbes care au oferit mai puţin de 1% din averea lor pentru opere de caritate, informează Business Insider, citat de adevărul.ro.

Deşi şi-au crescut averile la niveluri-record anul trecut, cei doi miliardari care îşi dispută titulatura de cel mai bogat om al planetei, nu au devenit mai generoşi şi sunt puşi în rândul miliardarilor strânşi la pungă.

Potrivit scorului filantropic al Forbes, calculat pentru primii 400 de miliardari ai lumii, cei mai bogaţi nu sunt darnici pe măsura bogăţiei lor.   Calculul se face pornind la donaţiile de-a lungul vieţii în raport cu averea curentă – rezultatele sunt împărţite în cinci niveluri: de la mai puţin de 1% la 20% sau mai mult.

Măsurătoarea Forbes nu ia în calcul fundaţiile private şi fondurile administrate de donator pentru că aceşti bani sunt sub controlul donatorului şi vin cu beneficii generoase inclusiv evitarea taxelor.   Din cei 400 de miliardari din topul acestui an, doar 19 au donat 10% sau mai mult din averea lor, în timp ce nu mai puţin de 156 au donat o valoare de sub 1%.

Deşi fosta soţie a lui Bezos, MacKenzie Scott e mai bogată decât anul trecut, a donat 13% din averea sa.   Bezos a făcut valuri în această vară cu cele 400 de milioane de dolari donaţii către Smithsonian (cel mai mare institut de cercetare şi educaţie ştiinţifică din lume), printre alţii, şi cu cele 865 de milioane pentru lupta de combatere a schimbărilor climatice.

Totuşi, acestea reprezintă o parte infimă din averea sa – doar anul acesta Bezos a câştigat 22 de miliarde de dolari ridicând câştigurile sale nete la 201 miliarde de dolari.   Warren Buffet este în continuare cel mai generos dintre primii 400 miliardari ai lumii, după ce a oferit donaţii totale de 4,1 de miliarde de dolari. El plănuieşte să ofere toate acţiunile pe care le deţine la conglomeratul Berkshire Hathaway cu sediul la Omaha, Nebraska, ce activează în asigurări, construcţii, mobilă şi transporturi.   Cel mai prolific filantrop este însă este George Soros ale cărui donaţii în valoare de 16,8 de miliarde de dolari au depăşit cele 8,6 de miliarde de dolari venituri nete.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău