Elon Musk spune că banii nu sunt reali. Ce contează cu adevărat pentru economie în opinia miliardarului

07 Iun. 2021, 16:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 16:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk continuă să ne surprindă cu declarații surprinzătoare și șocante. De această dată miliardarul a spus că banii nu sunt reali. El consideră că bunurile și serviciile reprezintă economia reală.

Miliardarul a postat un tweet în care scrie că banii nu sunt reali.

„Bunurile și serviciile sunt economia reală. Orice formă de bani este pur și simplu contabilitatea acestora”.

Potrivit lui Elon Musk, banii sunt utilizați doar pentru a facilita bunurile și serviciile din economie.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.