Postările lui Elon Musk de pe Twitter creează probleme pentru Tesla. Este acuzat de încălcarea unui ordin judecătoresc

03 Iun. 2021, 17:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 17:48 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a avertizat Tesla anul trecut că Elon Musk, „tehnoregele” producătorului de mașini, a încălcat un ordin judecătoresc care cere companiei să aprobe în prealabil postările de pe Twitter ale miliardarului.

Elon Musk și Tesla au ajuns la o înțelegere cu SEC în 2018 în urma căreia autoritatea de supraveghere financiară din Statele Unite a renunțat la acuzațiile de fraudă la adresa miliardarului formulate după ce acesta anunțase pe Twitter că intenționează să retragă producătorul auto de pe bursă, când de fapt nu avea de gând acest lucru, scrie Business Insider.

Ca parte a înțelegerii, Musk și Tesla au plătit fiecare o amendă de 20 de milioane de dolari și au fost de acord ca avocații companiei să revizuiască în prealabil postările de pe social media ale miliardarului.

Potrivit Wall Street Journal, în pofida aceste înțelegeri, SEC a continuat să transmită către Tesla înștiințări că două dintre postările de pe Twitter ale lui Musk – privind nivelul producției de panouri solare al companiei și prețul acțiunilor producătorului de mașini electrice – au încălcat ordinul judecătoresc. Înștiințările se referă la postări din 2019 și 2020, scrie presa americană.

Lipsa de măsuri a companiei privind postările de pe Twitter ale lui Musk au atras în mod repetat nemulțumirea SEC.

„În fața refuzurilor repetate ale domnului Musk de a-și trimite comunicările scrise de pe Twitter către Tesla pentru pre-aprobare, suntem foarte îngrijorați de faptul că Tesla a stabilit în mod repetat că nu au existat încălcări ale politicilor din cauza unor presupuse excepții”, a transmis SEC.

Încă nu se cunoaște dacă SEC va lua măsuri împotriva Tesla din cauza postărilor lui Musk pe care le-a semnalat companiei, însă presa de peste ocean speculează că aceste acțiuni sunt iminente.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 10:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 10:43 // Actual //  Otilia Cotruța

După o pledoarie despre acțiunile și inacțiunile lui Victor Chironda, primarul general al Capitalei anunță că va semna astăzi dispoziția de redistribuire a sarcinilor aflate în gestiunea viceprimarului. Totodată, acesta nu l-a demis din funcție, dar l-a invitat pe Chironda să își depunăp mandatul.

Acesta a recunoscut, de asemenea, că îi pare rău că l-a invitat în echipă.

 

Primarul Capitalei a declarat în cadrul conferinței de presă că nu poate el să „răspundă pentru inacțiunile” lui Victor Chironda. Mai mult, acesta a precizat și alte situații în care funcționarii Primăriei au fost demiși.

„Administrarea Primăriei nu se face doar pe Facebook”, a adăugat acesta.

„Fiecare a venit cu persoanele cu care a vrut să muncească în funcția în care a fost investit.

„Primăria nu este despre boceală, este despre răsuflecatul mâinicilor și munca de dimineață până seara târziu, inclusiv în weekend.”

„Constat că în această perioadă am urmărit o isterie a unui viceprimar care s evrea rămas în funcție. A venit cu acuzații nefondate în adresa mai multor angajași ai primăriei. S-a creat impresia că doar el lucrează în primărie, iar restul sunt niște funcționărași care nu fac decât să îl supere.”

În aceste condiții este cel care persecutează colegii săi, dar nu se preocupă de responsabilitățile sale, a mai zis Ceban.

De asemenea, acesta enumeră o listă a restanțelor lui Victor Chironda.

(LIVE) Ion Ceban îl demite pe Victor Chironda?! „Eu nu pot să răspund tuturor inacțiunilor sale”

Victor Chironda a fost numit viceprimar al capitalei de către Primarul General, Ion Ceban. Despre aceasta Chironda a anunțat de pe acest fapt pe pagina de Facebook, după ce a acceptat oferta, pe data de 15 noiembrie 2021.

Chironda a mai precizat în postarea sa, că a stabilit cu Primarul General, Ion Ceban, că va avea un mandat cu atribuții depline, pentru un domeniu clar delimitat de activitate.

Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă.

Îmi propun o activitate bazată pe deschidere și dialog constructiv cu toți consilierii municipali, funcționarii publici, mediul de experți, reprezentanții societății civile, primarii de suburbii și toți locuitorii municipiului Chișinău”, a mai scris atunci Victor Chironda.