Postările lui Elon Musk de pe Twitter creează probleme pentru Tesla. Este acuzat de încălcarea unui ordin judecătoresc

03 Iun. 2021, 17:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 17:48 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a avertizat Tesla anul trecut că Elon Musk, „tehnoregele” producătorului de mașini, a încălcat un ordin judecătoresc care cere companiei să aprobe în prealabil postările de pe Twitter ale miliardarului.

Elon Musk și Tesla au ajuns la o înțelegere cu SEC în 2018 în urma căreia autoritatea de supraveghere financiară din Statele Unite a renunțat la acuzațiile de fraudă la adresa miliardarului formulate după ce acesta anunțase pe Twitter că intenționează să retragă producătorul auto de pe bursă, când de fapt nu avea de gând acest lucru, scrie Business Insider.

Ca parte a înțelegerii, Musk și Tesla au plătit fiecare o amendă de 20 de milioane de dolari și au fost de acord ca avocații companiei să revizuiască în prealabil postările de pe social media ale miliardarului.

Potrivit Wall Street Journal, în pofida aceste înțelegeri, SEC a continuat să transmită către Tesla înștiințări că două dintre postările de pe Twitter ale lui Musk – privind nivelul producției de panouri solare al companiei și prețul acțiunilor producătorului de mașini electrice – au încălcat ordinul judecătoresc. Înștiințările se referă la postări din 2019 și 2020, scrie presa americană.

Lipsa de măsuri a companiei privind postările de pe Twitter ale lui Musk au atras în mod repetat nemulțumirea SEC.

„În fața refuzurilor repetate ale domnului Musk de a-și trimite comunicările scrise de pe Twitter către Tesla pentru pre-aprobare, suntem foarte îngrijorați de faptul că Tesla a stabilit în mod repetat că nu au existat încălcări ale politicilor din cauza unor presupuse excepții”, a transmis SEC.

Încă nu se cunoaște dacă SEC va lua măsuri împotriva Tesla din cauza postărilor lui Musk pe care le-a semnalat companiei, însă presa de peste ocean speculează că aceste acțiuni sunt iminente.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 14:02 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primarului General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban invită producătorii de fructe la o masă rotundă, pentru a discuta condițiile de achiziționare a merelor pentru elevi. Reuniunea va avea loc, mâine, 23 septembrie în Sala de Ședințe a CMC.

Cu un astfel de anunț a venit municipalitatea astăzi.

Ședința are scopul de a discuta cu agenții economici condițiile de contractare pentru aprovizionarea cu mere proaspete a elevilor din instituțiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chișinău, clasele I – XII.

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău examinează posibilitatea acordării în anul școlar curent 2021-2022, a merelor proaspete elevilor claselor I-XII, gratuit, în lunile septembrie-octombrie.

Producția ce urmează a fi achiziționată trebuie să corespundă rigorilor impuse de cadrul legal. Merele trebuie să fie întregi, curate, sănătoase, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără miros sau gust străin, cu greutatea de 150 grame, însoțite de acte ce confirmă calitatea produselor.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală