Elon Musk: Tesla va fi închisă, dacă se va depista că automobilul este folosit în spionaj

30 Mart. 2021, 15:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 15:34 // Bani și Afaceri //  Irina Luca

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de mașini electrice va fi închis, dacă mașinile sale ar fi implicate în activutățoi de spionaj. Potrivit Reuters, așa a reacționat managerul de vârf la rapoartele privind interzicerea utilizării mașinilor Tesla lângă obiectivele militare chineze.

Șeful Tesla, Elon Musk, a asigurat că entitatea respectă toate cerințele de securitate ale Chinei. Potrivit acestuia, dacă acuzațiile de spionaj ale oficialilor se vor dovedi fiabile, Tesla va fi pur și simplu va fi închisă.

„Avem un stimulent imens pentru a păstra confidențialitatea oricărei informații. Dacă Tesla folosește mașini pentru spionaj în China sau în altă parte, vom opri proiectul”, a spus Musk în cadrul reuniunii Forumului pentru Dezvoltare din China.

Anterior, Wall Street Journal a raportat că autoritățile din Republica Populară Chineză au văzut o amenințare la adresa securității naționale în mașinile Tesla. În opinia lor, camerele obișnuite ale mașinilor electrice pot fi folosite pentru a colecta materiale video și fotografice, precum și informații despre rute, cu scopul de a le transfera către guvernul SUA. În plus, sincronizarea cu smartphone-urile ar permite să ca proprietarii de mașini să fie urmăriți.

Din această cauză, autoritățile chineze au solicitat nepublic angajaților unor companii cheie de stat să nu conducă Tesla la serviciu și, de asemenea, să nu conducă mașini electrice în zonele de reședință ale funcționarilor. De asemenea, guvernul a restricționat utilizarea Tesla pe teritoriul complexelor militare și al companiilor aerospațiale.

Tesla a realizat venituri de 6,66 miliarde de dolari în China anul trecut, potrivit unui raport al Comisiei pentru valori mobiliare și valori mobiliare din SUA.

Compania, care și-a deschis propria fabrică în China la începutul anului 2020, intenționează să își sporească și mai mult prezența în țară.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală