Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

Elon Musk: Tesla va fi închisă, dacă se va depista că automobilul este folosit în spionaj

30 Mart. 2021, 15:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 15:34 // Bani și Afaceri //  Irina Luca

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de mașini electrice va fi închis, dacă mașinile sale ar fi implicate în activutățoi de spionaj. Potrivit Reuters, așa a reacționat managerul de vârf la rapoartele privind interzicerea utilizării mașinilor Tesla lângă obiectivele militare chineze.

Șeful Tesla, Elon Musk, a asigurat că entitatea respectă toate cerințele de securitate ale Chinei. Potrivit acestuia, dacă acuzațiile de spionaj ale oficialilor se vor dovedi fiabile, Tesla va fi pur și simplu va fi închisă.

„Avem un stimulent imens pentru a păstra confidențialitatea oricărei informații. Dacă Tesla folosește mașini pentru spionaj în China sau în altă parte, vom opri proiectul”, a spus Musk în cadrul reuniunii Forumului pentru Dezvoltare din China.

Anterior, Wall Street Journal a raportat că autoritățile din Republica Populară Chineză au văzut o amenințare la adresa securității naționale în mașinile Tesla. În opinia lor, camerele obișnuite ale mașinilor electrice pot fi folosite pentru a colecta materiale video și fotografice, precum și informații despre rute, cu scopul de a le transfera către guvernul SUA. În plus, sincronizarea cu smartphone-urile ar permite să ca proprietarii de mașini să fie urmăriți.

Din această cauză, autoritățile chineze au solicitat nepublic angajaților unor companii cheie de stat să nu conducă Tesla la serviciu și, de asemenea, să nu conducă mașini electrice în zonele de reședință ale funcționarilor. De asemenea, guvernul a restricționat utilizarea Tesla pe teritoriul complexelor militare și al companiilor aerospațiale.

Tesla a realizat venituri de 6,66 miliarde de dolari în China anul trecut, potrivit unui raport al Comisiei pentru valori mobiliare și valori mobiliare din SUA.

Compania, care și-a deschis propria fabrică în China la începutul anului 2020, intenționează să își sporească și mai mult prezența în țară.

Realitatea LivePreședintele Blocului electoral “RENATO USATÎI” susține un briefing de presă
Agenția Națională pentru Sănătate Publică susține conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova
Fracțiunea parlamentară PSRM susține un briefing de presă
Asociația Promo-LEX lansează primul Raport al Misiunii de Observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021
Primul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
13 Mai 2021, 10:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
13 Mai 2021, 10:19 // Actual //  Otilia Cotruța

Lucrările de reabilitare a drumului de centură M2 – Chișinău înregistrează un progres de peste 46%, se anunță în cadrul unui comunicat de presă al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”.

În cadrul unei vizite în teritoriu, Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop a monitorizat derularea lucrărilor de reparație desfășurate pe șantier.

 

 

 

În prezent, pe segmentul de drum cu o lungime de 6,5 km se desfășoară lucrări de excavare, frezare a betonului asfaltic existent, construcție a fundației structurii rutiere și a unui podeț tubular.

 

 

,,Îmbunătățirea drumului de ocolire situat la circa 10 km vest de Chișinău are ca obiectiv reducerea fluxului de transport de mare tonaj care tranzitează în prezent intravilanul capitalei, reducerea ambuteiajelor, asigurarea circulației rutiere, dar și diminuarea poluării aerului din oraș”, a comunicat Veaceslav Potop.

 

Proiectul privind reabilitarea drumului de centură cu 4 benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a 5 podețe existente și construcția a 5 podețe noi.

 

 

Lucrările de reabilitare a drumului de ocolire au fost inițiate la sfârșitul lunii septembrie 2019, fiind efectuate în asociere de către companiile locale S.R.L. Rutador și S.A. Lusmecon. Antreprenorii și-au asumat angajamentul de a finaliza integral reparația centurii către sfârșitul lunii septembrie a anului curent.

 

 

Reabilitarea centurii municipiului Chișinău este finanțată din sursele Băncii Europene de Investiții, care a acordat Guvernului Republicii Moldova un împrumut de peste 9,9 milioane de euro.


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație