Tuning pentru un Mercedes-AMG GT Black Series. I-au dat 1111 cai putere

30 Mart. 2021, 15:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 15:32 // Au Bani //  Irina Luca

Cu tuningul oferite de Opus Automotive, coupe-ul cu tracțiune din spate se dovedește a fi mai puternic și decât Bugatti Veyron.

Biroul german Opus Automotive a oferit și mai multă putere tracțiunii din spate a Mercedes-AMG GT Black Series. Aceștia l-au adus la o putere incredibilă de 1.111 cai putere. Kitul de productivitate, denumit inițial Binary Edition, va fi pus în vânzare în Europa în luna iunie a anului curtent 2021.

Cei care își vor dori o creșterea a puterii motorului AMG GT Black Series de la 730 la 1.111 cai putere, vor trebui să facă un upgrade major. La motorul model M 178 LS vor trebui înlocuite turboalimentatoarele, grupul bielă-piston, sistemul de alimentare cu combustibil. De asemenea, este necesar să întăriți „robotul” cu 7 trepte – transmisia standard nu va face față excesului de tracțiune.

Pentru cei care nu sunt pregătiți pentru o astfel de modernizare extremă a ediției speciale limitate, Opus Automotive va oferi kituri mai simple. Prin reglarea cipului și înlocuirea sistemului de evacuare, puterea „biturbo-opt” poate fi mărită la 825 sau 920 de cai putere.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Apple este din nou luată la întrebări pentru felul în care a creat sistemul de operare de pe iPhone. De data aceasta, autoritatea care supraveghează practicile companiilor în Germania este cea care cere explicații.

Apple este doar ultima companie de pe listă împotriva căreia a fost deschisă o anchetă de către Bundeskartellamt, care este autoritatea responsabilă cu monitorizarea activităților companiilor care activează în Germania, scrie Aleph News.

Acțiuni similare au fost deschise împotriva Facebook, Amazon și Google anul acesta. Asta pentru că în luna ianuarie a intrat în vigoare al 10-lea amendament al Actului German pentru competitivitate. Și de asta e investigată Apple: autoritatea vrea să vadă dacă felul în care a fost creat sistemul de operare de pe iPhone, iOS, nu suprimă șansele altor companii de a-și promova produsele pentru ca aplicațiile și serviciile Apple să fie avantajate.

Totul este legat de iOS și de felul în care acesta funcționează. În comunicatul Bundeskartellamt este menționat faptul că au fost primite plângeri din partea altor dezvoltatori, dar și investigația inițiată de Comisia Europeană împotriva Apple.

În cel mai bun caz, Apple riscă să primească o amendă. În varianta cea mai pesimistă, va trebui să facă schimbări importante.

Sunt cunoscute și cazurile cu Facebook care a criticat noua funcție care le oferă posibilitatea utilizatorilor să refuze să ofere date confidențiale către aplicații, dar și procesul cu Epic Games care contesta cota de 30% pe care o primește Apple din cheltuielile utilizator. Cu tot acest asalt împotriva modelului de afaceri Apple, aceasta poate să fie nevoita să facă schimbări.