Facebook actualizează secțiunea Ajutor de la comunitate ca resursă principală. Refugiații pot găsi informații juridice

10 Mart. 2022, 09:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Mart. 2022, 09:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Facebook actualizează secțiunea Ajutor de la comunitate ca resursă principală pe Facebook, unde cetățenii ucraineni și alte persoane din regiune pot găsi informații veridice de la Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Agenția ONU pentru Refugiați, Organizația Internațională pentru Migrație și societățile locale de Cruce Roșie.

Pagina include informații pentru refugiați precum: unde să caute ajutor medical, cum să rămână în siguranță și cum să obțină asistență – atât în Ucraina, cât și după ce au traversat frontiera țărilor vecine. De asemenea, oferă acces la linia telefonică a Serviciului de Stat pentru Situații de Urgenţă al Ucrainei pe WhatsApp, care ajută oamenii să aibă acces la informații esențiale, inclusiv cele legate de procedurile de răspuns în caz de urgență.

Facebook va afișa un link către Ajutor de la comunitate în partea de sus a feed-urilor de pe Facebook și Instagram ale ucrainenilor, precum și în topul rezultatelor căutărilor relevante de pe platformă. Această secțiune va fi pusă la dispoziția utilizatorilor din Ucraina, Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Moldova și va fi disponibilă în limbile ucraineană, rusă sau engleză.

Strângere de fonduri pentru organizații nonprofit: Din 23 februarie, utilizatorii de Facebook și Instagram au strâns peste 30 de milioane de dolari pentru organizațiile nonprofit care sprijină ajutorul umanitar în Ucraina. Aceasta reprezintă un act de generozitate a peste 750.000 de donatori care au susținut peste 1.500 de organizații nonprofit. Donațiile vor ajuta la furnizarea de asistență medicală urgentă oamenilor din Ucraina și refugiaților din țările vecine.

Pentru mai multe informații accesați aici.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău