Facebook câștigă aproximativ 220.000 $ pe minut și 3.700 $ pe secundă. Ce pierderi au provocat întreruperile de aseară

05 Oct. 2021, 09:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
05 Oct. 2021, 09:51 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Întreruperile masive ale Facebook au un impact negativ și asupra „buzunarului” rețelei de socializare.

Fortune și Snopes estimează că cea mai mare rețea socială din lume a pierdut deja venituri de cel puțin 60 de milioane de dolari, deoarece aplicațiile sale, inclusiv Instagram și WhatsApp, au ieșit offline ieri seara, 4 octombrie 2021.

Pentru a calcula pierderile companiei s-au analizat câștigurile din al doilea trimestru. În acea perioadă de trei luni, Facebook a raportat venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că Facebook câștigă aproximativ 319,6 milioane de dolari pe zi în venituri, 13,3 milioane de dolari pe oră, 220.000 de dolari pe minut și 3.700 de dolari pe secundă. Punctele de vânzare au folosit apoi aceste numere pentru a calcula pierderile de venit pe baza duratei de întrerupere.

Estimările subliniază impactul financiar al unei întreruperi masive asupra activității publicitare Facebook. Compania a declarat că lucrează la restabilirea serviciilor sale, dar nu a spus ce anume cauzează întreruperea. Facebook este în prezent copie de rezervă pentru unii oameni.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme în accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconveniențe”, a postat pe Facebook pe Twitter.

Veniturile pierdute nu au fost singura problemă financiară întâlnită de Facebook luni. Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 5%, până la 326,23 dolari pe acțiune, pe fondul unei vânzări largi a stocurilor de social media. (Acțiunile de Twitter și Snap au scăzut ambele cu peste 5%.)

Din această cauză, averea netă a CEO-ului Mark Zuckerberg a scăzut la 121,6 miliarde de dolari. Acum se situează sub co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, și este a cincea cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ