Fiica miliardarului Bill Gates, Jennifer, s-a căsătorit cu un milionar egiptean. Câți bani au cheltuit pentru nuntă

22 Oct. 2021, 14:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
22 Oct. 2021, 14:34 // Au Bani //  MD Bani

Fiica cea mare a lui Bill Gates s-a căsătorit sâmbătă cu logodnicul său, egipteanul Nayel Nassar, în vârstă de 30 de ani. Aceștia au organizat o ceremonie în stil musulman pentru care au cheltuit în jur de 2 milioane de dolari. Nunta a avut loc la proprietatea lui Bill, în valoare de 16 milioane de dolari, din Westchester County, New York.

Tatăl ei, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogați din lume, dar nici soțul nu rămâne în urmă, acesta este un om de afaceri egiptean, iar averea lui se estimează la 100 de milioane de dolari.

Pentru ceremonie, Gates a purtat o rochie din dantelă cu mâneci lungi, care a fost făcută la comandă de Vera Wang Haute. Își purta părul liber cu un voal lung și purta un buchet alb. Desigur că, la banii pe care îi are și-a permis să aibă și a doua rochie, deloc ieftină, căptușită cu tul nud și împodobită cu dantelă macrame franțuzească aplicată manual.

Nayel Nassar s-a născut în 1991 din Fouad Nassar și Iman Harby, care sunt proprietarii companiei de arhitectură și design interior Diwan Interiors International. Fondată în 1987 în Kuweit, este una dintre firmele lider din sector, cu sute de proiecte derulate de peste trei decenii. Diferiții săi clienți provin din întreaga lume, inclusiv mărci precum Citigroup Kuweit, Mercedes-Benz și JW Marriott, printre altele.

Nassar are o avere netă estimată la 100 de milioane de dolari, potrivit Biography Daily.

Nassar este un cetățean global cu rădăcini egiptene, dar s-a născut în Chicago și a crescut în Kuweit datorită muncii părinților săi. Apoi, în 2009, s-a mutat înapoi în SUA pentru a studia în California. El poate vorbi trei limbi, inclusiv arabă, franceză și engleză.

Nassar a început să călărească la vârsta de cinci ani la o școală de echitație din Kuweit și sări până la 10 ani, așa cum a dezvăluit pe site-ul său personal. De atunci, pasiunea lui pentru sport a continuat să crească până când a câștigat primul său Grand Prix FEI la Abu Dhabi în 2011.
El reprezintă adesea Egiptul la jocurile internaționale. A concurat la finala Cupei Mondiale FEI în 2013, 2014 și 2017, plus Jocurile Mondiale Ecvestre FEI din 2014. Nassar a câștigat de trei ori Marele Premiu Hits de 1 milion USD și este primul călăreț care le-a câștigat pe ambele Longines Speed ​​Challenge și Longines Grand Prix la același eveniment – și primul care o face cu același cal.

Federația Internațională pentru Sporturi Ecvestre l-a clasat pe Nassar pe locul 41 în lume și a câștigat 36 de competiții de sărituri din 2010, potrivit Al Arabiya News.

Nassar a ajutat echipa Egiptului să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 după 60 de ani, potrivit Horse and Hound. Bill Gates a fost marele său susținător, care a postat un mesaj de susținere pentru viitorul ginere pe Instagram.

Este și om de afaceri

Nassar și-a transformat pasiunea nu numai într-o profesie, ci și într-o afacere. El conduce propriile grajduri numite Nassar Stables în California de Sud din 2014. Afacerea are sediul în orașul Encinitas din județul San Diego.

În august, el a lansat, de asemenea, Jumpr, o nouă aplicație iOS pentru cele mai recente statistici și analize de sărituri cuprinzătoare, permițând călăreților, antrenorilor, radiodifuzorilor și fanilor să caute în mod interactiv într-o bază de date indexată pentru a găsi eficient informațiile despre sport, potrivit Equestrian Living.

Împărtășește aceeași viață și hobby cu soția sa

Nassar și Gates nu sunt doar colegi de viață, ci și parteneri de afaceri. Ambii au absolvit Universitatea Stanford. În timp ce a obținut o diplomă în economie în 2013, ea s-a specializat în biologie umană, iar Nassar s-a întors la universitate pentru a o sprijini în timpul absolvirii, potrivit People.
Jennifer este, de asemenea, fondatoarea Evergate Stables, care acum este co-administrată de cuplu, potrivit Vogue.

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Apr. 2025, 14:55 // Actual //  bani.md

Titlurile presei care susțin că Trump a cedat în fața presiunilor interne și externe sunt, în general, încă premature. Verdictul nu a fost încă dat, întrucât foarte multe vor depinde de rezultatul negocierilor purtate de Trump cu partenerii comerciali ai Americii în următoarele 90 de zile și mai departe, precum și de evoluția relațiilor dintre SUA și China, notează evz.ro.

Un factor-cheie care îl motivează pe președintele Donald Trump este nevoia de a emana putere și dorința de a o folosi. Inițiativa sa globală, amplă, privind tarifele, marchează o reconfigurare istorică a relațiilor comerciale ale SUA la nivel mondial. Cu toate acestea, este în esență un joc de putere geopolitică care îi vizează pe mulți, dar în special China, care de ani de zile își desfășoară propriul joc de putere. Unii ar spune chiar război neregulat – împotriva SUA, a Occidentului în general și a altora.

În timp ce China este stăpâna lanțurilor globale de producție și de aprovizionare, SUA sunt încă lider în domeniul financiar. Trăim în continuare într-o lume dominată și denominată în dolari, cel puțin pentru moment. Predominanța pe frontul tehnologic, în special IA și domeniile conexe, este încă disponibilă.

Țările terțe care nu sunt pe deplin aliate sau legate de SUA sau China, și care constituie majoritatea națiunilor din întreaga lume, se luptă din ce în ce mai mult în acest mediu concurențial.

Națiunile mai mici și mai vulnerabile vor fi adesea forțate să facă alegeri dificile între marile puteri. Statele mai mari, inclusiv puterile regionale sau de mijloc, vor avea mai multe pârghii pentru a pune marile puteri una împotriva celeilalte și pentru a obține mai multe concesii în interesul propriu.

Pe măsură ce intrăm în al doilea trimestru al secolului XXI, atenția globală principală se concentrează în principal asupra ciocnirii SUA – China. Cu toate acestea, în cadrul ecuației de putere internațională a intereselor concurente și variate, este important să nu subestimăm impactul puterilor de mijloc, care pot modela evenimentele mult peste așteptări în următorii ani și decenii.

Casa Albă a declarat că a fost contactată de mai mult de 50 de țări pentru a discuta despre reducerea tarifelor. Principala țintă a lui Trump, China, a promis să „lupte până la capăt”, după ce președintele american a amenințat cu o nouă taxă de 50%. În cazul în care China nu își retrage taxele de retorsiune asupra a 34% din importurile americane, care urmează să intre în vigoare la 10 aprilie.

Deși Uniunea Europeană se confruntă cu o cotă forfetară de 20 % la exporturile către SUA, multe vor depinde de schimburile comerciale individuale ale fiecărui stat membru cu SUA.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că UE ar putea elimina tarifele la produsele industriale americane, dacă Trump ar elimina în schimb taxele echivalente.

În ciuda titlurilor, amenințarea cea mai presantă cu care se confruntă UE este de fapt dumpingul de produse chinezești în Europa, destinate inițial piețelor americane.

Țările asiatice se confruntă cu cele mai mari tarife, având în vedere proporția mai mare a exporturilor lor din SUA. Cu toate acestea, pragmatismul în soluționarea diferendelor ar putea prevala mai curând în cazul celor care se află sub umbrela de securitate a SUA, inclusiv Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. Trump va folosi cu siguranță cartea apărării la masa negocierilor.

În contextul în care Coreea de Sud se află într-o criză constituțională profundă și urmează să organizeze alegeri anticipate, prim-ministrul Japoniei încearcă să obțină un angajament urgent cu Casa Albă și o posibilă vizită personală.

Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a fost lovită de un tarif de 32 %. A refuzat să riposteze și a optat pentru negocieri directe cu SUA.

Vietnamul, un important partener strategic al SUA, a fost una dintre cele mai afectate țări din Asia, cu un tarif de 46 %. Cu toate acestea, diplomația rapidă a președintelui Lam pentru a dezamorsa tensiunile. Au fost demarate discuții pentru eliminarea taxelor și pentru o întâlnire cu Trump.

Deși negocierile comerciale vor urma în mod inevitabil, o întrebare mai amplă rămâne: Cât timp pot rezista piețele și investitorii la incertitudinea și volatilitatea actuale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!