Fostul director financiar al lui Trump, condamnat la închisoare. Fraudă a statului de milioane de dolari

12 Ian. 2023, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Ian. 2023, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul director financiar al companiei Trump Organization a fostului preşedinte american Donald Trump, Allen Weisselberg, care a pledat vinovat pentru evaziune fiscală, a fost condamnat marţi de un tribunal din New York la cinci luni de închisoare şi peste două milioane de dolari amendă, a anunţat procurorul din Manhattan, transmite AFP.

Allen Weisselberg, în vârstă de 75 de ani şi unul dintre colaboratorii cei mai fideli ai magnatului imobiliar care a devenit în 2016 preşedinte al SUA, a pledat vinovat pentru toate cele 15 capete de acuzare pentru o evaziune fiscală de 1,76 de milioane de dolari din venituri nedeclarate în perioada 2005-2021, printr-un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în august anul trecut în faţa judecătorului Juan Merchan din New York.

Acest acord prevede că Allen Weisselberg va executa cinci luni de închisoare, cu posibilitatea eliberării după 100 de zile, şi va plăti prejudicii în valoare de 1,99 milioane de dolari. Alternativa în lipsa acestui acord, în cazul unei condamnări, ar fi pentru el 15 ani de închisoare şi plata unor penalităţi mult mai mari. Sentinţa, care corespunde acordului de recunoaştere a vinovăţiei, a fost emisă marţi.

Trump Organization a fost de asemenea inculpată în acest caz, pe 6 decembrie anul trecut, fiind prima dată când societatea lui Donald Trump se confruntă cu un proces penal.

Conform acuzării, Trump Organization şi Allen Weisselberg au operat timp de 15 ani o schemă de evaziune fiscală prin care managerii companiei erau plătiţi ”pe sub masă” prin avantaje în natură ce permiteau evitarea plăţii impozitelor. Weisselberg este acuzat că ar fi fost unul dintre principalii beneficiari ai acestei scheme, prin care ar fi obţinut facilităţi în valoare de 1,7 milioane de dolari pentru care nu a plătit impozite.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău